Vaaleissa paljon on säästäkin kiinni

Kokoomus näyttää olevan johdossa viimeisimmässä kuntavaaligallupissa. Säilyttääkö kokoomus paikkansa suurimpana kuntapuolueena on pitkälti kiinni säästä. Kokoomusta uhkaa vain kannattajien kesämökit. Tosin kokoomuslaiset osaavat äänestää ennakkoon, mutta silti jännitystä on ilmassa.

Sään lisäksi vaalien tulokseen vaikuttaa yleispolitiikka ja pienemmissä kunnissa paikallispolitiikka.  Paikallispolitiikassa kyse on usein enemmän henkilöstä kuin puolueesta. Meillä Järvenpäässäkin on ehdokkaita, jotka edustanevat näissä vaaleissa jo kolmatta tai peräti neljättä puoluetta tai ryhmää kuntavaalien saatossa. Eduskuntavaaleissa tällaisilla kiertotähdillä ei olisi pienintäkään läpimenon mahdollisuutta. Kuntapolitiikka on henkilöpolitiikkaa varsinkin sen aktiivisten harrastajien osalta.

Jos kokoomus voittaa ja perussuomalaiset nousevat kakkoseksi se on voitto oppositiolle, eikä voi olla heijastumatta myös yleispolitiikkaan. Erityisen tiukka paikka on keskustalla, joka on maalannut itsensä nurkkaan lähinnä ns. maakuntauudistuksen kanssa. Puolue ei voi irtautua hallituksesta uhraamatta tätä rakasta tavoitetaan tai oikeastaan sitä mitä siitä on jäljellä.

Vaikea paikka on vihreilläkin kannatuksen laskiessa. Kaikki eivät vasemmiston skumppaosastossa viihdy, vaikka vihreitä äänestivätkin silloin, kun sitä kutsuttiin kokoomuksen puisto-osastoksi. Olisikohan kotiin tulon aika, kun Ohisalon linjaan on tutustuttu.

Tosin vihreillä on yksi uusi ystävä Hjallis Harkimo, joka saattaa Helsingissä äänillään avittaa vihreiden pormestariehdokas Sinnemäkeä. Se kenet valtuusto lopulta Helsingin pormestariksi valitsee, onkin sitten toinen juttu. Veikkaan Vartiaista.

Demaritkin näyttävät olevan alamäessä. Kaikenlaiset skandaalinpoikaset saattavat syödä liikkuvien äänestäjien tukea. Katkeraa kalkkia ainakin osalle demareista lienee se, että Vasemmistoliiton kannatus näyttää pysyneen vakaana.

 

+1
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu