Vaalikamppailu alkoi iskulla vyön alle

Pitkä maraton huhtikuun eduskuntavaaleihin on alkanut. Saa nähdä asettiko keskusta eilisellä tasa-arvo- puhellaan https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009070139.html tulevalle keskustelulle sen tason, jonka uskotaan kansalaisia laajemminkin kiinnostavan. Epäilen kohderyhmänä olleen äänestäjät, joista keskusta kilpailee perusuomalaisten kanssa. Tämä taisi olla sellainen isku vyön alle.

Saattaa olla, että keskusta ja perussuomalaiset muodostavat toisen taisteluparin ja kokoomus ja demarit toisen. En oikein usko, että miesten ongelmat muiden puolueiden kentällä nähtäisiin vain valkoisuudesta, lihansyönnistä ja autoilusta johtuviksi.

Perusuomalaisten avauksista mielenkiintoinen on eduskuntaryhmän puheenjohtajan ilmoitus, että he ovat valmiit menemään hallitukseen, joko on valmis pistämään rajat kiinni https://www.uusisuomi.fi/uutiset/jussi-halla-ahon-tuomio-oli-virhe-sanoo-perussuomalaisten-ryhmajohtaja-ville-tavio-tulevan-hallituskumppanin-haluttava-laittaa-rajat-kiinni/97f6a5d9-6d6d-4c74-80

 

Nyt ajankohtainen on itäraja ja venäläiset. Siitä varmaan löytyy kumppaneita, jos seurataan EU:n yleistä linjaa, mutta voisi olettaa, että Tavio tarkoittaa laajempaa kansallista rajasulkua perussuomalaisten mielestä vääränlaisten maahanmuuttajien osalta. Ainakin täsmennystä tavoitteesta tarvitaan ennen se, etenee mahdollisten hallituskumppaneiden hyväksymäksi.

 

Sosialidemokraattien ja kokoomuksen välinen kamppailu käydään talouden sopeuttamisesta ensivaalikaudella. Sosialidemokraatteja uhkaa nyt vaara vasemmalta. Lähinnä vasemmistoliitosta ja vihreistä. Jos hallituksen vasemmisto ei löydä yhteistä linjaa, miten sote-alan ongelmat ratkaistaan demarit ovat vaikeuksissa. Keskustasta ei tässä taitossa varmaankaan harmia ole. Se tyytynee seuraamaan porvaripuolen kanssa kamppailua tyynesti sivusta.

 

Taloutta tervehdyttävä menokarsinta on demareille myrkkyä. Kasvu sopisi, mutta sitä ei ole lähiaikoina tarjolla. Kokoomusta on haukuttu kamreeripuolueeksi ja sitä se taitaa tässä tilanteessa ollakin, ja se merkitsee valmiutta menokarsintaan. Vaikka valtio on nyt ottanut enemmän kontolleen, jo ensi vaalikaudella on edessä valtion roolin maltillinen supistuminen.

Viime gallup näytti kokoomuksen olevan voimissaan. Vaaleihin on vielä matkaa, mutta kyllä tulevaisuudesta voi jo keskustella. Jotkut kannattavat blokkipolitiikkaan pohjautuvaa ratkaisua. Onhan se mahdollinen muttei, ehkä järkevä tasaisen menon kannalta. Ehkä Petterin ja Sannan kannattaisi pitää pientä sordiinoa päällä vaalikeskusteluissa, jos ajattelevat yhteistä tulevaisuutta vaalien jälkeisessä hallituksessa.

+3
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu