Vaihteeksi hyviä uutisia

Pankit keräävät dataa korttiensa käytöstä. Nyt näyttää siltä, että me kuluttajat alamme käyttäytyä samalla tavalla kuin ennenkin https://www.iltalehti.fi/talous/a/48c5a198-cb37-4569-8839-f375c0ca50fe , https://www.verkkouutiset.fi/kulutus-noussut-jo-lahes-alkuvuoden-tasolle/#7c6d522a .

 

Voi tietysti epäillä, että samanaikaisesti käteisen käyttö on vähentynyt ja korvautunut kortin käytöllä. Käteisen käytön väheneminen ei taida kuitenkaan ihan kaikkea selittää.

 

Omakohtainen kuluttajakokemus paikallisesta Citymarketista Järvenpäästä kertoo, että asiakkaita on ollut ihan mukavasti ja kaiken ikäisiä myös heitä, joita on yritetty pitää ikänsä takia karanteenimaisissa olosuhteissa.

 

Korttien käytöstä kertovat tiedot ovat työllisyyden kannalta rohkaisevia. Palvelut, joissa kuluttajat korttejaan käyttävät ovat suuria työllistäjiä. Nyt voi ainakin toivoa, että lomautukset eivät jatku tai eivät ainakaan johda työttömyyden valtavaan kasvuun.

 

Kuluttajat näyttävät ainakin osittain voittaneen pelkonsa, jos heillä sitä on ollut. Lievennykset normaalia elämää rajoittavissa toimissa saattavat kysynnän piankin kasvu-uralle. Kannattaisi ehkä tarkastella ovatko kaikki velalla rahoitettavat tukitoimet sittenkään tarpeellisia ainakaan jatkaa. Ne mitkä ovat luvattu tulee tietysti toteuttaa. Monet tuethan ovat oikeastaan korvausta hallituksen elinkeinotoimintaa rajoittaneista toimista.

 

Ravintolatoiminnan vapautuminen on vielä puolitekoista. Se olisi syytä vapauttaa täysin, jos ajatellaan alan työllisyyttä ja matkailualaa. Muuten voi käydä niin, että haaveet kotimaisten turistien pelastavan matkailukesän jää haaveeksi. Vähän samanlaiseksi kuin haave suomalaisista täyttämässä koko maatalouden kausityövoiman tarpeen. Ulkomaanmatkailu käynnistynee heti kun matkailusta riippuvaiset jäsenvaltiot avaavat rajansa. Samassa tahdissa tulisi meidänkin niin tehdä. Käsienpesu ja etäisyydenpito osataan niissäkin maissa, joita mekin voisimme matkailijoita houkutella.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti. Olen lupautunut Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu