Valtosesta Niinistölle seuraaja

Presidentti Niinistön toinen kausi on kulkemassa loppuaan kohti. Oireita presidenttikilvan alkamisesta jo on. Omiin silmiini ovat osuneet keskustan Rehniä ja Ahoa koskevat veikkailut, sosialidemokraateista silmiini on pistänyt Heinäluoman vilkastunut aktiivisuus. Vain kokoomuksesta ei oikein ehdokasta tunnu löytyvän. Nyt olen kuitenkin havainnut, että puolueen varapuheenjohtaja Elina Valtosella on kiinnostusta presidenttiluokkaan kuuluviin kansainvälisiin asioihin, pelkkien kotoisten politiikan kiemuroiden ohella. Nyt hän on Ranskassa sikäläisen ulkoministeriönvieraana. Sattuipa sopivasti.

 

Valtonen olisi tuore vaihtoehto verrattuna 1970-luvulla politiikkaan astuneiden kandidaattien rinnalla. Hän edustaisi sopivasti länteen kuuluvan Suomen vaihtoehtoa, jota perusporvarit kaipaavat. Sukupuoli ei sekään ole hidaste presidenttitiellä, vaan saattaisi jopa tasoittaa sitä. Uskon, että Valtoselle löytyisi helpommin kannatusta yli puoluerajojen kuin toiselta ulkopolitiikan nuorehkolta kokoomuslaiselle tuntijalle Alexander Stubbille.

 

Esko Aho tuskin tälläkään kerralla kaikille porvareille kelpaa. Sberbank on ylikäymätön rasite. Keskustan sisäinen kamppailu Aho vastaan Rehn ja varmaankin kohta myös Väyrynen on kiinnostavaa seurattavaa.

 

+4
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu