Venäläisten viisumit ja suomalaiset bensanhakijat

Raja on auki viisumin omaaville venäläismatkailijoille. On se auki myös suomalaisille bensanhakijoille ja kauneushoidoissakävijöille. Kritiikkiä valitsevaan tilaan on syntynyt Länsi on kiristänyt Venäjän pakotteita, mutta sota ei näytä loppuvan – tutkija pitää ongelmana, että matkustusrajoituksia voi kiertää Suomen kautta (yle.fi) , https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008941464.html .

 

Viisumien kieltäminen venäläisiltä olisi poliittinen asia, vähintään hallitustasoinen ja varmaankin myös Tp-utvassa pohdiskeltava. Viisumi Suomeen on viisumi Schengen-alueelle. Jos viisumi huomattaisiin pakotetoimia murtavaksi lännessä, niin palautetta varmaan tulisi ja raja sulkeutuisi venäläismatkailijoilta.

 

Niin kauan, kun palautetta ei ole tullut venäläisten matkat Suomeen ja maamme kautta eteenpäin jatkuvat. Ainoa este on Venäjän itsensä kansalaisilleen asettamat rajoitteet.

 

En usko, että hallitus olisi oma-aloitteisesti viisumienjakoa venäläisille kieltämässä. Oma suu on lähempänä kuin pussin suu. Venäläiset matkaajat tuovat kaivattua rahaa rajavaalipiireihin, joista valittiin 57 kansanedustajaa, joukossa muutama ministeri. Vaalit ovat lähellä ja poliitikot ovat varpaillaan.

 

On jokaisen oma valinta, haluaako tukea Venäjän hyökkäyssotaa rajantakaisella bensatankilla tai kauneushoitolassa. Kansalaiselta on hankalaa odottaa enempää kuin poliitikolta.

 

 

+8
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu