Veronmaksaja se on osaava maahanmuuttajakin

Valtionvarainministeriön asiantuntijat pitävät osaajien nettomaahanmuuttoa tarpeellisena. Työpaikat eivät suomalaisilla työntekijöillä täyty. Ilman osaavan työvoiman lisäystä hyvinvointivaltio kehittäminen pysähtyy ja purkaminen alkaa. Kotikaupungissani Järvenpäässä jotkut tuntuvat haluavan ”rajat kiinni” kantaväestöltäkin. Järvenpään kasvu on painottunut kantasuomalaisiin, mutta nyt kuntavaalien alla eivät hekään näytä kelpaavan.

 

Kaupungin muurien rakentamista, johon väestön kasvusta kieltäytyminen vertautuu, perustellaan sillä, että uudet asukkaat rasittavat kaupungin kukkaroa.  Varsinkin eläkeläisiä ja muuta ei aktiivista väestöä pidetään ylellisyytenä kaupungin talouden kannalta. Varsinkin perussuomalaisten taholta, mutta hiukan muualtakin olen tämmöistä ajattelua havainnut.

 

Veronmaksukykyisen aktiiviväestön mukana tulee usein perhe. Asuinpaikan valintaan vaikuttaa millaisen asuin- ja kasvuympäristön kaupunki pystyy tarjoamaan. Mitä paremman sitä parempia veronmaksajia aktiivi-ikäisistä muuttajista saadaan. Bonuksena tulevat usein myös isovanhemmat, jotka usein ovat varsin maksukykyisiä veronmaksajia ja paikallisten yritysten asiakkaita. Järvenpään asukasongelma on kärjistäen sanoen isojen laadukkaiden asuntojen puute.

 

Mitä osaaviin maahanmuuttajiin tulee, niin kieltämisen sijasta pohtisin houkuttelemista myös heidän osaltaan. Järvenpäällä on perinteitä luonteeltaan monikulttuurisena kaupunkina. Perinnettä olisi hyvä pitää yllä.

jaga
Kokoomus Järvenpää
Ehdolla kuntavaaleissa

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti. Olen Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaana kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu