Vetkuttelu voi käydä kalliiksi

Myönnän olevani natojäsenyyden kannattaja. Minulle Nato merkitsee rauhanjärjestöä joka olemassaolollaan turvaa rauhan. Suomessa saa nykyisin puhua ulko- ja turvallisuuspolitiikasta vapaasti. Siitä suuri ansio lankeaa presidentillemme. Presidentin kanssa ei enää tarvitse olla samaa mieltä. Minä olen sitä mieltä, että natojäsenyyden hakemisessa on vetkuteltu ja se voi käydä kalliiksi.

 

Suomi ei ole puolueeton. Viime maailmansodan alkaessa olimme sitä, turvaa haimme toisesta puolueettomasta Ruotsista ja YK:n edeltäjältä Kansainliitolta. Ensimmäistä puolustuslinjaamme diplomatiaakin oli kokeiltu. Meillä oli neuvoteltuna Neuvosto- Venäjän kanssa hyökkäämättömyys sopimus, jonka kumppani houkuttelevan tilaisuuden tullen irtisanoi. Ensimmäinen etupiirijako itäisessä Euroopassa alkoi syntyä. Tilanne ei ole nyt aivan sama, mutta samoja piirteitä löytyy. Haluamme uskoa hyvään ja unohdamme kokemuksen opetukset.

 

Olen sitä mieltä, että natojäsenyyshakemus on jätettävä mieluimmin Ruotsin kanssa yhdessä. Se vaatii selkärankaa maittemme johdoilta, heidän on osattava tehdä myös sellaisia ratkaisuja itse, jotka sisältävät puolenvalinnan Kansanäänestyksistä puhuminen on vastuunpakoilua. On hyvä, että Tasavallan Presidentti Niinistö lausui presidentti Putinille, että Suomi päättää omasta turvallisuuspolitiikastaan itse. Nyt olisi kuitenkin korkea aika käydä päättämään, muuten tilaisuus siihen saattaa kadota, kuten aiemmin historiassamme on tapahtunut.

 

Vaikka Venäjä tällä kertaa vetäytyisi vaatimuksistaan niin se tuskin tekee sitä lopullisesti, ainakaan niin kauan kuin se on autoritäärisesti hallittu näennäisdemokratia. Välillä vaikutti, että naapurimme olisi ottanut suunnan demokratiaan, mutta toisin kävi. Etykin viisikymmenvuotisjuhlista uhkaa muodostua kansojen suvereniteetin hautajaiset ja etupiirijaon palautusjuhlat, jos Putin toteutuu.

+13
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu