Viekö kokoomus tuhkatkin pesästä?

Hallitusneuvottelut ovat alkaneet Petteri Orpon johdolla. Tähän mennessä Orpoa on haastanut vain Sebastian Tynkkynen. Haitanneeko tuo mitään. Kyllä Riikka Purra pitää Tynkkysen ja hänen kaltaisensa perussuomalaiset kansanedustajat kurissa. Sehän muodostuukin tulevassa hallituksessa Purran päätehtäväksi, valtiovarainministerin tehtävien ohella, jos tästä hallitus syntyy.

 

Vielä hallituspohja ei kuitenkaan ole varma, jos pohja kaatuu se näyttää kaatuvan maahanmuuttoon. Rkp tuskin suostuu perussuomalaisten esittämiin rajoihin työperäisen maahanmuuton suhteen. Sellaiset rajat eivät sovi närpiöläisille.

 

Maahanmuutto on vähän samanlainen probleemi kuin tuo Tynkysen ylen vainoaminen, joka saattoi tehdä Ylen rahoituksesta koskemattoman. kun siihen puuttuminen markkinoidaan sananvapauteen puuttumisena enemmin kuin säästötoimena. Maahanmuuton hankaloittaminen työperäisen ja myös turvapaikan osalta, näyttäytyy helposti muukalaisvastaisuutena, joka koetaan äärioikeistolaisuudeksi, vaikka se lienee meillä lähinnä sivistymättömyyttä. Euroopan unionin tasolla maahanmuuton pelisäännöistä sopiminen on sellainen asia, jonka edistämiselle tuskin moista vastustusta löytyy.

 

Jos Petteri Orpo onnistuu ja perussuomalaiset haluavat tosissaan ottaa hallitusvastuuta, niin ministeripaikkajako tulee olemaan mielenkiintoinen. Pääministeri Orpo (kok) ja valtiovarainministeri Purra (ps), siitä ei liene epäilystä.

 

Muiden ministeriön osalta käytäneen neuvotteluissa ja myös puolueiden sisällä vääntöä.

 

Jos nyt ministerin tehtävät nimettäisiin samoin kuin Marinin hallituksessa, asia johon en usko, niin  veikkaukseni ministereistä olisi seuraava:  Ulkoministeri Valtonen (kok), puolustusministeri Häkkänen (kok), oikeusministeri Henriksson (rkp) opetusministeri  Essayah (kd),  sosiaali- ja terveysministeri Ikonen (kok),  perhe- ja peruspalveluministeri Juvonen (ps), sisäministeri Meri (ps),  Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Salla (kok), kuntaministeri Ranne (ps), elinkeinoministeri Fagerström (kok), ympäristö- ja ilmastoministeri Östman (kd, työministeri Eerola (ps), liikenne- ja viestintäministeri Heinonen (kok), maa-ja metsätalousministeri Kangas (ps), tiede- ja kulttuuriministeri Grahn-Laasonen(kok), Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Juuso (ps),  kehitysyhteistyö ja ulkomaankauppaministeri Wickström (rkp).

 

Muutaman voimaministerin lisäksi valta jäänee todellisuudessa virkamiehille, kuten tavallista. Pistin tähän ministeri veikkaukseen joukon vähemmän tunnettuja nimiä ja pari provokaatioksi koettavaa. Puolueiden kannattaa aina nostaa esiin muutamia suurelle yleisölle uudempia nimiä.

 

Tällainen Orpon hallitus, jonka ulkoministeri olisi Valtonen ja seuraava presidentti olisi, pätevin nyt esillä olleista nimistä, eli Stubb, se olisi semmoinen kokoomuslaisten märkä uni. Jos joku ihmettelee, miksi pidän Stubbia pätevimpänä ehdokkaana, niin hän oli kellokkaistamme se, joka tajusi Venäjän todellisen luonteen jo Georgian sodan tiimoilla.

 

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu