Vihreiden huumaava ehdotus

Vihreiden puoluekokous hyväksyi kannabiksen laillistamista koskevan päätöksen. Vihreiden päätös oli sinänsä merkittävä koska kyseessä on hallituspuolue, eikä poliittinen nuorisojärjestö tms. Tämä päätös lienee sellainen, että eduskuntapuolueista sitä saattoi odottaa jossain vaiheessa ensimmäisenä vihreiltä.

 

Kannabiksen laillistaminen on maailmalla trendikästä ja varmaan trendi saavuttaa Suomenkin vuosikymmenen tai parin kuluessa. Riippuu äänestäjien asenteesta, nähdäänkö tärkeimmäksi taloudellisen hyödyn mahdollisuus vai kansalaisten terveys. Oma veikkaukseni on, että terveys jää tässä talouteen nähden toiselle sijalle.

 

Kannabiksen viljely saattaisi tarjota jatkossa maataloudellemme uusia vientimahdollisuuksia ja luoda alaan liittyvää teollisuutta ja kauppaa, jota kaikkea kuluttamisen lisäksi voisi verottaa. Lisäksi poliisin voimavaroja vapautuisi muuhun käyttöön. Sisäministeriä moinen voisi houkuttaa valtionvarainministeriä ja maatalousministeriä suorastaan innostaa.

 

Uskon kuitenkin, että huumeen laillistaminen kohtaa kovaa vastarintaa, paitsi osassa lääkärikuntaa, myös vanhemmassa väestössä.  Kannabiksen käyttöä lääkkeenä tuskin vastustetaan ja viihdekäyttöön suhtautuminen sekin lievenee jo pelkästään sen laajuuden tähden. Vielä tai ehkä ei koskaan saada perustettua valtiollista kannabismonopolia mallia Alko. Kannabis marketin hyllylle ei sekään oikein tunnu kovin mahdolliselta ratkaisulta.

 

Ehkäpä kannattaisi asettaa parlamentaarinen kannabiskomitea hauduttamaan tätä asiaa kypsemmäksi.

 

+3
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu