Zyskowiczin ehdotus piristäisi presidenttikisaa

Olemme jo jonkin aikaa nähneet erilaisia mielipidetiedusteluihin perustuvia listauksia vuoden 2024 presidentinvaaleja ajatellen. Nyt Ben Zyskowicz on Kokoomuksen presidentinvaalikampanjan osalta ehdottanut esivaalia ja siihen liittyen esivaalikiertuetta. Mikäs siinä, mutta saa nähdä innostutaanko tästä. Mukavinta politiikan seuraajien kannalta olisi, jos kaikki puolueet lähtisivät mukaan presidenttiehdokastaan valitsemaan esivaalin avulla.

Esivaalia vastaan puhuu sosialidemokraattien kokemus esivaalista, jossa muut kuin puolueen jäsenetkin saivat äänestää ja Sorsa hävisi.

Benin ehdotuksessa kyseessä olisi puolueen jäsenten neuvoa-antava äänestys, jonka puoluekokous voisi vielä muuttaa, jos uskaltaisi. Tällaisen esivaalin toteutus tuntuisi mahdolliselta.

Jos esivaalikäytäntö, Amerikan malliin, lisäisi kiinnostusta politiikkaa ja puolueiden jäsenyyttä kohtaan se olisi palvelus demokratialle. Tärkeää kuitenkin on, että tarjolla olevia ehdokkaita on kilpailuun asti.

Zyskowicz nimeää mahdollisiksi Kokoomuksen esivaaliehdokkaiksi Aleksander Stubbin, Risto E.J. Penttilän, Elina Valtosen ja Antti Häkkäsen ja ilman jäsenkorttia olevan Mika Aaltolan.  Päteviä nimiä, mutta minusta Valtosella olisi suurimmat mahdollisuudet tulla valituksi, jos ehdokkaaksi yltäisi. Puolueen kärkipaikasta Valtosen panisi tiukoille Häkkänen.

Muista puolueista en osaa sanoa löytyisikö halua kilpailla ehdokaspaikoista vai onko ehdokkuudet jo valmiiksi pedattu.

 

Lähde: https://www.verkkouutiset.fi/a/ben-zyskowicz-ehdottaa-kokoomukselle-esivaali-presidenttiehdokkaasta-nimeaa-viisi-nimea/#4b271915

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu