”Nykyisyys on menneisyydessä tehtyjen päätösten summa. ”

Sisäinen devalvaatio, vippaskonstit, lakot ja työsulut , lähes jatkuvat yt-neuvottelut väen vähentämiseksi sekä sisäisen pakkodevalvaation toteuttamista ovat tätä päivää.  Jos sillä tiellä jatketaan, on sillä syvästi eriarvostava loputon tie. Sisäinen devalvaatio ei lisää mitään, mutta se ottaa pois hyvinvointipalveluja tarvitsevilta. Tällä menolla palaamme sadan kahdenkymmenen vuoden takaiseen aikaan, jolloin voimassa oli luokkayhteiskunta, jossa alaluokka teki työtä nälkäpalkalla ja ruotilaiset ja muut huonoon elämätilanteeseen joutuneet myytiin huutolaisina vähiten pyytävälle.

Suomea on uudistettava rakenteiltaan aikaansa sopivaksi hyvässä yhteistyössä valtiontaloudesta vastaavien eri puolueitten sekä  työmarkkina osapuolten kanssa , realistisella ja järkevällä tavalla. Jatkuva valtataistelu tulonjaosta hajottaa ja tuo eriarvoisuutta yhteiskuntaan, siinä aina heikoimmat häviää. (Köyhyys- tai syrjäytymisriskissä  2021 oli 873 000 suomalaista eli 16,0 prosenttia koko kotitalousväestöstä vuonna 2019, ilmenee Tilastokeskuksen elinolotilaston ennakkotiedoista. Riskissä olevien määrä kasvoi edeltävästä vuodesta noin 17 000 henkilöllä.)  Yksinkertaisesti EU:n kuulumisesta huolimatta on usko suomalaisten omiin voimiin,  yrittäjyyteen sekä työntekoon kyettävä palauttamaan selvitä pahoista paikoista. Nyt sitä tarvitaan enemmän  kuin vuosikymmeniin.  Globalisoituneessa ja verkottuneessa ”digi” maailmassa suomalaisten on otettava paikkansa luovuudellaan, huippuosaamisellaan ja kyvykkyydellään valmistaa laatutuotteita maailman markkinoille. Tehdään niin tai näin, edessä on suomalaisen yhteiskunnan rakentaminen aikaansa sopivaksi. Katse pitää suunnata eteenpäin yli huomispäivän. Jos emme halua sopeutua, euron kanssa pitää osata tai yrittää elää… Jotenkin.

0
JairiPalonen
Sitoutumaton Kokkola

Vaikka tieto ja totuus voivat lisätä tuskaa, ennenkuin niitä oppii käsittelemään, ovat ne kuitenkin oikeudenmukaisen yhteiskunnan kehittymisen kannalta välttämättömyys ja samoin ainoa todellisen mielenterveyden lähde.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu