”Suomi on ajautunut vaikeaan ”juntturaan”

 

Petteri Orpon (kok.)” hallitus on ajamassa läpi työmarkkinauudistuksiaan, ja ay-liike yrittää poliittisilla lakoilla taivuttaa hallituksen neuvottelupöytään.
Oppositiojohtajat varoittavat, että työmarkkinariita voi johtaa pitkään epävakauteen ja luottamuksen murenemiseen”
Tietämättömyys omasta poliittisesta yhteiskuntajärjestelmän toimivuudesta mitkä on oman maan talouden faktat pitää taloutta tasapainossa. Sekä mitä tämä vuosia jatkunut epärealistinen päätöksenteko on vaikuttanut Suomen talouteen.
Suomi on juuttunut pitkäkestoiseen taantumaan. Ennen muinoin ongelma olisi ratkaistu devalvoimalla, mutta euro-oloissa se ei onnistu. Viime vuosien hallitukset ei ole kyenneet tarvittaviin rakenteellisiin uudistuksiin eivätkä työmarkkinajärjestöt sopeutuksiin kilpailukyvyn palauttamiseksi.
Nyt EU on kummallisessa tilanteessa. Jäsenmaat ja niiden hallitukset ja kansalaiset kannattavat eurovaluuttaa, mutta eivät ole valmiita yhteisvaluutan vaatimaan talouskuriin.
Kilpailukyvyn merkitys kävi erityisen selväksi, kun jämähdimme Tupo 2007 sekä 2008 finanssikriisin jälkeen talouden ”menetettyyn vuosikymmeneen”. Yhtenä keskeisistä syistä oli kustannuskilpailukyvyn romahdus: palkat nousivat, vaikka tuottavuus ei olisi antanut sille katetta. Kriisin jälkeen Suomessa on etsitty tietä palkanmuodostuksen malliin, jossa palkansaajien ostovoimaa nostettaisiin kestävästi – talouskasvu ja globaali kilpailu huomioiden. Joka estäisi jatkuvan velkaantumisen, joka vaikuttaa jo hyvinvointialueiden rahoitusvajeisiin- terveyskeskuksia sekä terveyspalveluja puretaan nyt rajusti.
Vuodesta 2008 lähtien on ihmetelty ja toivottu ihmettä. Ilman talouskuria ja talousreformeja toivotaan talouskasvua. Sitä ei tule mistään. EU-maiden niiden yli 60% BKT:sta syövät julkiset taloudet eivät ole kestäviä, ja nämä vaikuttavat koko Eu- alueiden talous vaikeuksiin.
Suomessa 73.3 % julkisen talouden osuus BKT :sta tulee myös pian johtamaan talousromahdukseen. Tämä ei ole selkeästi valjennut osalle päättäjille sekä Ay-liikkeelle. Suomen talous on ollut alijäämäinen 16- vuotta.
Asiat valaistuvat erittäin hitaasti Suomen päättäjille maailman muutostahti suljetusta taloudesta ja omasta €- valuutasta on luonut kokonaan toisenlaisen pelikentän. Edelliset hallitukset sekä SAK -Tupo neuvottelut eivät ole pystyneet toteuttamaan muutoksia ennen kuin talous romahtaa lopullisesti. Joten tässä syyttävä sormi voi osoittaa myös tupo neuvottelijoiden pöytään.
Suomen talouden velkaantuminen on uhka kansalliselle turvallisuudelle .Sekä lisääntyvälle syrjäytymiselle sekä väkivallan kierteelle mitä yhteiskunnassa tänä päivänä esiintyy- kaikki ei pysy mukana tässä ”hyvinvointi junassa ”
Talouden faktat ja rajat tulee aina esille, kun velaksi eletään näin on aina käynyt .Mistä löytyy se raha/pääoma, koska nykyrakenteella velkaannumme yhä enempi, ja ongelmat syventyy.

JairiPalonen
Sitoutumaton Kokkola

Työura yksityinen sektori ay-aktiivina sekä luottamusmiehenä
Eläkeläinen 76 v kiinnostus yhteiskunnalliset asiat, liikunta harrastukset kalastus, marjastus sekä vapaaehtoistyö lähinnä ADHD/perheitten sekä nuorten ehkäisemistyössä.
2000-luvulla ADHD-liiton ray:n rahoittaman projektin puheenjohtajana kolme vuotta .
Vaikka tieto ja totuus voivat lisätä tuskaa, ennen kuin niitä oppii käsittelemään, ovat ne kuitenkin oikeudenmukaisen yhteiskunnan kehittymisen kannalta välttämättömyys ja samoin ainoa todellisen mielenterveyden lähde.
"mottoni älä ulkoista omaa ajatteluasi oman ajattelun ulkopuolelle "

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu