Kolme syytä tukea ja äänestää nuorta ehdokasta

Kuntavaaleihin on tänään tasan 80 päivää ja mä oon ensikertalaisena ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon!

Tässä kolme syytä, miksi näissä vaaleissa kantsii tukea ja äänestää nimenomaan nuorta ehdokasta.

Nuorten edustus politiikassa on heikkoa

Nuoret ovat selkeesti muita passiivisempia äänestäjiä, sillä viime kuntavaaleissa 2017 vain kolmannes 18-24-vuotiaista äänesti. Valittujen valtuutettujen keski-iäksi muodostui tällöin 50 vuotta. Me nuoret ollaan siis rankasti aliedustettuina just niissä pöydissä, joissa tehtävät päätökset vaikuttaa meidän elämään kaikista konkreettisimmin. Tää on iso ongelma, joka liittyy läheisesti seuraaviin syihin.

Koronakriisi ja sen seuraukset osuu kaikista kipeimmin nuoriin

Korona on vaikuttanut jollain tavalla kaikkien elämään, mut me nuoret ollaan koettu kaikista isoin kolhu. Opiskelijat ovat uupuneempia ja yksinäisempiä kuin koskaan ja työttömyys on kasvanut etenkin nuorilla. Kuntatasolla päätetään mm. koulutuksen ja mielenterveyspalvelujen rahoituksesta, mitkä on sellaisia juttuja, joihin on nyt leikkausten sijaan panostettava.

Ilmastotoimien jarruttelu vaikuttaa kaikista kauaskantoisimmin meihin

Me eletään tällä planeetalla vielä vuosikymmeniä, ja samalla me myös joudutaan elämään pisimpään ilmastonmuutoksen seurausten kanssa. Kuntatasolla voidaan tehdä isoja ilmastotoimia mm. energiantuotannossa, liikenteessä ja rakentamisessa. Me ei voida 100% luottaa, että vanhemmat päättäjät tekisi riittäviä ratkaisuja. Meidän pitää ottaa ohjat omiin käsiin, jotta maapallo säilyisi elinkelpoisena myös tuleville sukupolville.

Meni sun ääni sitten mulle tai jollekin muulle, niin tärkeintä on se, että huhtikuussa äänestät!

Lähiviikkoina tuun avaamaan mun kampanjateemoja enemmän, mut siihen asti lisätietoja saat osoitteesta jamihaavisto.fi tai laittamalla mulle viestiä!

Jami Haavisto
Vihreät Helsinki

22-vuotias vihreä nuori Helsingistä, juuret Pohjanmaalla. Molekyylibiotieteiden ja ympäristötalouden opintoja Helsingin yliopistossa. Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston jäsen 2021-2022 ja Vihreiden nuorten liittohallituksen jäsen 2020-2021. Ehdolla kuntavaaleissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu