Kansanmurha ei lähde keskitysleireistä, vaan dehumanisoivasta retoriikasta

Tänään muistetaan holokaustin uhreja, ja moni hokeekin “ei enää koskaan”. Me ollaan kuitenkin aika tehokkaasti unohdettu holokaustin kauhut ja suljetaan silmämme siltä, mitä maailmalla tapahtuu tälläkin hetkellä.

Miljoonat ihmiset ovat tänäänkin vainojen uhreja. Pelkästään Kiinassa on tällä hetkellä yli miljoona uiguuria keskitysleireillä. Jemenissä ja Myanmarissa on tällä hetkellä meneillään kansanmurhat. Yhdysvalloissa lapsia erotetaan vanhemmistaan Meksikon rajalla.

Aina silloin tällöin nää jutut nousee otsikoihin. Hetken aikaa asiaa kauhistellaan. Seuraavana päivänä kuitenkin jatketaan lenkkareiden ja puhelimien ostamista keskitysleireiltä.

Euroopassa äärioikeisto on nostanut viimeisen vuosikymmenen aikana päätään, ja on monessa maassa päässyt jo vallan kahvaan. Äärioikeisto elää globaalisti kuvitteellisten viholliskuvien luomisesta, jolla jaetaan ihmisiä meihin ja niihin muihin. Se on samaan aikaan pyrkinyt murentamaan yhteiskunnan toiminnan kannalta keskeisten instituutioiden, kuten esimerkiksi median ja koulujen, asemaa ja lisännyt epäluottamusta demokratiaa kohtaan.

Kansanmurha ei lähde keskitysleirien rakentamisesta, vaan dehumanisoivasta retoriikasta. Pitäiskö meidän siis tehdä asialle jotain ennen kuin on liian myöhäistä?

+9
Jami Haavisto
Vihreät Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

23-vuotias vihreä nuori Helsingistä, juuret Pohjanmaalla. Molekyylibiotieteiden ja ympäristötalouden opintoja Helsingin yliopistossa. Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston jäsen 2021-2022 ja Vihreiden nuorten liittohallituksen jäsen 2020-2021. Ehdolla kuntavaaleissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu