Kulmuni, Saarikko vai Honkonen – kuka pärjää parhaiten

 

Katsoin maanantaina 31.8 aamuna mielenkiintoinen ”Keskustan puoluejohdon kandidaatien politiikan toimittajien tentissä”.
Ymmärän hyvin että Saarikko näyttä olevan jonkunverran etumatkassa.

Saarikkon puheissa oli selvästi enmmän konkreetisuus kun muiden ehdokaiden puheissa.

Kulmuni puhui kovasti eriarvoisuuden maaseudun ja kaupunkien välistä ja myös kaupunginosien välistä vähenemistä joka on tietysti tärkeä mutta vaikea asia.
Enkä vaikeuden takia hänen konkretisuus jäi tässäkin samalla tasolla kun Kulmunin Iltasanomissa
mainitsema ”Suomen tulee perustaa oma avaruushallinto ja avaruuspolitiikka, jotka auttavat luomaan selvät pelisäännöt avaruudessa toimimiseen.”

Saarikko sen sijan ehdotti ainakin yhtenä mahdollisena ratkaisuna siihen eriarvoisuuden maaseudun ja kaupunkien välistä vähenämiseen esimerkiksi eri korvaukset tai verotasot maasuedulle ja kaupungille.

Lisäksi Saarikko nosti esille että tärkeintä Keskustalle hallituksessa pysämiseen on päästä yhteenymmäristä taloussuunnasta tämän hallituksen aikana.
Hän selvästi näytää ymmärtävä että nykyinen rajoittavassa EU/EMU sopimukseissa rahalliset mahdollisuudet tukea kärsivä talous ja ylläpitää hyvinvointi yhteiskunta on rajalinen kun kaikki elvytys raha pitää tule julkisen pankien lainasta tai verosta.

https://areena.yle.fi/1-50610189#autoplay=true

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu