UPM toimitusjohtaja sai ilman kysynalaistamista mainosta hänen ajatuksensa YLE:ssa

@YLE @Ykkösaamu ohjelma :ssa @Seija Vaaherkumpu haastatteli UPM:n toimitusjohtaja @Jussi Pesonen.

  • Haastattelu oli taas täysin hampaton ja UPM toimistusjohtaja sai vapaasti vakuuttaa Suomen kanssa hänen uusi-liberalistisella talousajattelusta ilman että toimittaja kysynalaisti hänen puheita tai väiteitä.
  • Toimitaja ei mitenkään kommentoinut UPM toimitusjohtajan aikaisemmin jo antanut väitteet vaikka julkisesti olli jo ollut luettavissa että toimitusjohtajan väitteet eivät pitää paikansa.
  • Toimittaja ei näyttänyt minkaanlaista nummeroita tai käyriä joka olisivat voinut osoitta oikea tai väärän UPM toimitusjohtajan väitteet pidemmän ajan kehityksestä.
  • Toimittaja ei mittenkään keksinyt tai halunut kysyä mistä valtio saa rahaa koulutuksen ja tutkimuksen, joka UPM:kin kehotti ja katsoi tarpeellista, mutta kuitenkin verot ja muu yhtiön rasitukset allennetaisin niin kun UPM toimitusjohtaja toivo.
  • Toimittaja ei edes keksinyt tai halunut reagoida kun UPM toimitusjohtaja mainitse se EU ja euron kehyksen aiheuttama rajoitus.

Tämmöisellä tällä tavalla hoidetulla haastatteluilla aiheutetaan että yhteisella verorahalla maksetut YLE ohjelmat kritisoivat olemassa oleva hallitus.

Mielestäni valtion virallinen julkinen medialla on tärkeä rooli demokraatisessa valtiossa. Sen rooliin kuullu edistää eriläistä näkymystä ja mielipidät esittäminen mutta ei niin että haastatteltu saa vapaasti väitte asiat vaikka ne ei vältämättä pitää paikansa.

Voi kysyä miksi aikaisemmat toimittajat joka pystyivät tai uskalsivat kysyynalaista haastateluissa asiat ovat lähtenyt tai joutuivat lähtee YLE:lta?
Oliko palkapolitiikka, johdon poliitisen näkymys vai mitä joka aiheutti että kriitiset kysynalaistavat toimittajat lähtivät?

https://areena.yle.fi/1-50331178#autoplay=true

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu