Tarinoita elävästä elåmåstä Anno Domini 2022

Tarinoita elävästä elämästä Anno Domini 2022
Ylilääkäri / kirurgi
Olin taannoin päivystysvuorossa. Ne ovat mukavia, koska minulla on silloin ns. omaa aikaa, jolloin voin puuhailla kaikkea kivaa. Onhan nimittäin niin, että kaikki leikkaukset on merkitty tarkkaan kalenteriin, eikä leikkauksia tehdä öisin.
Joten päätin sitten viettää päivystysvuoroni tutustumalla tarkemmin lääkespriin ominaisuuksiin kokeellisella ”(Vittu) tästä tule niin hyvä fiilis!” -menetelmällä.
Yllättäen minut kuitenkin kutsuttiin leikkaussaliin. Hämmästyin hieman, koska oli pitkälti yli puolenyön ja kaikki nopeat hälytykset pitäisi käsitykseni mukaan olla tiedossa jo reilusti aiemmin. Onneksi olin kokeilustani huolimatta täysin toimintakykyinen, joten suljin spriipullot ja kiiruhdin leikkaussaliin.
Potilas selviytyi kaikista toimenpiteistäni huolimatta. Aamulla olin hieman hämmentynyt, kun minulle kerrottiin, että leikkauspöytä oli viillelty pahasti pilalle. Mutta krapulaa minulla ei ollut, niinkuin ei ole ollut koskaan ennenkään lääkespriin kanssa toilailtuani.
Loppuun haluan vielä todeta, että kyllä meillä on sairaalassa varsin osaava henkilökunta, erikoissairaanhoitajia ynnä muita. Luotan heihin täysin, ei siinä yhtä kirurgia kaivata.
Kaupungin lumiauran kuljettaja
Tykkään olla päivystysvalmiudessa, koska kaikki ongelmat on tiedossa jo alkuillasta, jonka jälkeen voin heittää aika vapaasti viihteelle. Mulla tähän päivystämiseen liittyy aina hyvä leffa ja sixpack kaljaa. Nukkumaan ei voi mennä, kun se ois vähän niinkuin huijausta. Joten pötköttelen sohvalla kaljaa hiljalleen sippaillen ja pidän itseni täysin toimintakykyisenä.
Yhtenä yönä puhelin sitten yllättäen soi. Aamuyön puolella! Mitä h-vettiä?!? Tarkistin kalenterin, kun aloin epäillä, että nyt on soitettu väärään numeroon. Mutta oli kuulemma akuutti kriisi päällä, lunta tulee taivaan täydeltä ja kaikki kadut on tukossa.
No eipä siinä mitään. Heitin viimeiset kaljat nassuun ja eikun menoksi.
Sitä mä kyllä ihmettelen, että mitä ne siellä kaupunkisuunnitteluvirastossa tekee. Sallivat postilaatikot ja portit aivan liian lähelle tien reunaa. Ei tommoisen auran ohjaaminen ihan lasten leikkiä ole, vaikka olisikin täysin toimintakykyinen.
Erään maan pääministeri
Olin viettämässä ansaittua vapaailtaa, vaikka olin itse ilmoittaunut päivystysvuoroon. Tiesin nimittäin, että päivystysvuorojen aikana ei tapahdu mitään, jos asioita ei ole merkitty kalenteriin. Nyt oli kalenteri aivan tyhjä. Tai siis työkalenteri; omassa henk.koht. kalenterissa oli aika paljon kaikenlaista actionia tyrkyllä. Niinkuin siellä koko ajan on.
Noh, ilta alkoi kivasti kevyellä tyttöjen (ja muutaman pojankin) kanssa bilettämisellä jonkun somevaikuttajan kämpillä. Jollain näytti olevan kamerakin (taisi olla puhelin) mukana, joten ei muuta kuin liikettä kehoon ja huulet törrölleen. Jää sitten lähipiirille kivat muistot talteen.
Jossain vaiheessa havahduin yökerhon tanssilattialta siihen, kun turvamies koputteli olkapäähän ja sanoi, että nyt olis aiheellista lähteä hommiin. Siis mitä! Hommiin? Jos katsoin oikein, niin kello oli jotain about 4 aamulla. Oli kuulemma yritetty soittaa mun omaan puhelimeen, joka on aina mukana (!), mutta kuka sitä huomaa, kun ykköshitit pauhaa täysillä.
Mutta ei siinä mitään. Koska olin täysin toimintakykyinen ja tiedostin vastuuni maani ja kansalaisten hyvinvoinnista, niin annoin nopeat lähtöpusut tanssikaverilleni (en nyt muista kuka se oli, mutta joku tosi ihana), heitin yläfemmat ja heipat jauhojeng… siis kavereille ja lähdin turvamiehen matkaan.
En ole ihan varma, miten päädyin säätytalon eteen. Taisin hieman torkahtaa autossa. Tää pääministerin homma on nii-iin uuvuttavaa. Mutta ei siinä mitään, portaat ylös hame heiluen ja täysin toimintakykyisenä johtamaan jo paikalle ehtineen hallituksen toimintaa.
Kertoivat jälkeenpäin, että maan mainioimmat ja suuresti arvostamani virkamiehet oli tsempanneet ja hoitaneet kriisin kotiin. Mulla oli kahvit läikkynyt pöydälle. Kuka haluu tohon aikaan kuppiinsa pelkkää kahvia? Joten kaiken kaikkiaan tää kokemus pistää kysymään minkä h-ton takia mun piti sit jättää se tanssi kesken. Ens kerralla en kyllä lähe, vaikka kuka koputtais olkapäälle. Siis jos keikkaa ei oo merkitty kalenteriin.
Ja nyt jotkut iltapäivälehdet ja muut nillittää. Käsittämätöntä.
+2
Janchi Hamberg
Sitoutumaton Helsinki

Vuonna 2021 yrittäjyyttä viestintä- ja tapahtuma-alalla takana 37 vuotta. Sitoutumaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu