Al-hol – onko pakko olla mielipide tästäkin?

Al-Holin leiriltä palautettavia koskevan keskustelun sävyt vaihtelevat paikka paikoin tasoille, joissa voitanee puhua jo fanaatikoiden kommunikoinnista. Keskustelun pehmeämpiä sävyjä edustaa lasten oikeuksien puolesta käytävä puhe, joka sekin käydään paikoitellen varsin fanaattiseen sävyyn.

Keskustelun sävyt eivät muutu, vaikka asiasta kertovat infoboxit ja artikkelit suurenevat ja suurenevat eri medioissa. Meillähän on Suomessa ollut vallalla monissa asioissa jo useita vuosia niin kutsuttu ’mutu-tieto-taito’ yhdistettynä hallitsemattomaan tunteiden purkautumiseen. Kylmäkiskoiset, tunteita peittelevät suomalaiset ovatkin lämmenneet käsittämättömilla nopeuksilla kaikenlaisiin asioihin ja ’asioiden viereen’. Tietoa on siis yllinkyllin nyt saatavilla myös tästä al-Hol-asiasta, siksi onkin kummallista ne kaikki tunteenpurkaukset, joissa ei ole omaksuttu edes vähäisintä aiheesta jaettua tietomäärää.

Joulu lähestyy ja ote puurokauhasta tiukentuu eli kysehän on poliittisesta kiistasta, eipäs ole, vaan turvallisuudesta, eihän ole, kyse on Suomen kansalaisen oikeudesta palata kotimaahansa, ei ole, vaan kyllä tässä kyse on lasten oikeuksista ja lastensuojelusta …

Eikä! Mistä ’hitosta’ tässä nyt on oikein kyse, onks pakko tietää jos ei taho ja ennen kaikkea, onko pakko olla jotain mieltä tästä asiasta, julkisesti?

Siinä vaiheessa, kun tämä käytävän keskustelun sävy muuttuu toisenlaiseksi tai kun se lopetetaan kokonaan ja virkamiehet/päättäjät keksivät kuinka tulee toimia, saadaan asia ehkä ratkaistuakin tai ehkä ei sittenkään. Tätä odotellessa, suosittelen lämpöisesti, lyhyttä oppimäärää al-Holin leiriin liittyen eli lukemaan ’HS kokosi vastaukset keskeisiin kysymyksiin al-Holista’.

Joulurauhaa itse kullekin, ja malttia sosiaalisessa mediassa enterin käytössä.

 

janettegronfors

Ihmisiä, asioita, ilmiöitä ja yhteiskuntaa tutkaileva suomalainen omin ajatuksin ja mielipitein. Maailmankuvani on monen värinen ja monisyinen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu