Oodi turvallisuudelle

Mielenkiintoista tässä uutisessa Oodissa tapahtuneesta väkivallan teosta (HS 17.2.2020) on se, että ’Oodissa on odoteltu, että tuleekohan rautatieaseman läheisyydestä ongelma’.
Torvikin tajuaa, että ongelmia tulee, niinkuin kaikissa muissakin julkisissa paikoissa, joissa ei ole kunnollista valvontaa ja joissa on lukematon määrä paikkoja, joissa ei ole ’vartiointia’ ja joissa tehdään mitä vain, kun ei ole valvovaa silmää. Niin, ja vaikka valvontaa olisikin/onkin tulee aina ongelmia Helsingin kokoisessa kaupungissa, joka puolella.
Oodi, niinkuin ’Helsinki Kymppikin’ aikoinaan oli, on iso ’avohuoltokeskus’ vai ’monitoimikeskus’ vai ’nuorisotalo’, kuvaus riippuu siitä keneltä sitä kysyy, joissa ihmiset ovat eri asioissa kuluttamassa aikaansa kuten etsimässä kuivaa ja lämmintä suojaa, turvallista tilaa, puheseuraa/ treffiseuraa, katselemassa ihmisiä, käyttämässä vessaa – myös piikittämistä varten tai kartoittamassa onko muilla kävijöillä mitään varastettavaa jne.
Oodissa viettävät aikaansa luonnollisesti myös lapsiryhmät valvotusti, koululaiset ja opiskelijat kuluttaen vaikkapa hyppytuntejansa, tehden opintojaan tai vain hengaillen jne. Nämä kaikki siis perinteisten kirjastoaktiviteettien, kahvittelujen ja rakennuksessa järjestettävien kokousten sekä seminaarien lisäksi. Oodihan on kuitenkin ’myös’ kirjasto, se perinteinen, josta lainataan kirjastokortilla niitä kirjoja, levyjä jne.
Eikös tämä edellä kirjoitettu ole ollut alusta asti päivän selvä asia ja matalan kynnyksen avoimeen oleskelutilaan pyrittiin Oodin ja sen brändin rakentamisen alkumetreiltä asti?
Pitääkö siis aina odottaa, että jotakin ikävää tapahtuu? Näköjään pitää! Ei vain opita vanhoista virheistä tässäkään asiassa. Turvallisuus on yksi tärkeimmistä asioista, korjaan, se tärkein, kaikissa julkisissa tiloissa, unohtamatta vessatiloja!
Ja lopuksi, metallinpaljastimet eivät ole vain lentomatkustajia varten.
janettegronfors

Ihmisiä, asioita, ilmiöitä ja yhteiskuntaa tutkaileva suomalainen omin ajatuksin ja mielipitein. Maailmankuvani on monen värinen ja monisyinen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu