Keskustalla olisi mahdollisuus pistää stoppi hallituksen sosialistipelleille!

Keskustapuolueella olisi nyt miljardin taalan paikka pelastaa Suomen valtiontalous sosialistipelleiltä. Pääministeri Marin ideoi hallituskumppaneineen Suomen valtiontalouden pelastettavan paisuttamalla julkistasektoria vielä vaan lisää. Marinin sosialistisessa unelmassa otetaan velkaa mielin määrin ja tempputyöllistetään julkisen sektorin avulla ainakin 100 000 ihmistä. Marinin utopiassa yksityistä sektoria ei tartetta mihinkään, olivathan ne pahat matkailuyrittäjät, ravintolayrittäjät, kuntosaliyrittäjät jne. syypäitä koronan levittämisessäkin. Menkööt konkurssiin koko yksityinen puoli! Nyt on vihervassareiden taholta keksitty, että sopeutuksia ei tarvita, kun Suomen voi aina elvyttää lainalla. Ohisalo tosin muistutti vielä, että Suomella on ekologinenkin velka maksettavanaan.

Faktat kuitenkin puhuvat toista. Suomella on Pohjoismaista matalin työllisyysaste, vanhin väestö, pienin työperäinen maahanmuutto(ei elelemään sosiaaliturvalla), alijäämäisin julkinen talous ja korkein julkisen velan/bkt- suhde. Pääministeri Marin ei kuitenkaan ilmeisesti ideologian sokaisemana halua katsoa totuutta silmiin. Toivottavasti Keskustapuolue nyt ymmärtäisi, että valtion tehtävänä ei ole luoda työpaikkoja vaan yksityisen sektorin. Järkevä hallitus lähtisi luomaan Suomeen sellaiset olosuhteet, että Suomi olisi houkutteleva paikka investoida ja  pyörittää teollisuutta ja muuta elinkeinotoimintaa. Hallituksen toimien kehysriihessä siis tulisi olla päinvastaiset kuin nyt ovat.

P.S. Hallituksen tulisi myös tarkastella sote-uudistuksen järkevyyttä kustannuspuolen osalta, koska faktahan on se, että velkaa ei voida ottaa loputtomasti. Koronan takia Suomessa on myös kertynyt hoitovelkaa.

Uutislähteitä:

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/69f4ba6e-b867-43a5-86c3-6c487da03599

https://www.iltalehti.fi/talous/a/d4a85949-d137-44b5-ab2d-cef1749c4db0

https://yle.fi/uutiset/3-11881128

Kokoomuksen  työllistämistoimet: https://www.kokoomus.fi/tekojen-aika-on-nyt/

+5
Jani Raespuro
Kokoomus Espoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen vuonna 1983 syntynyt, avioliitossa ja perheeseen kuuluu myös kolme lasta. Vapaa-aikani kuluu kuntosalilla ja lasten harrastuksissa. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja töissä olen lastensuojelussa sosiaalityöntekijänä. Olen ehdolla Espoon kaupunginvaltuustoon Espoon Kokoomuksen riveistä kuntavaaleissa 2021.
Sähköposti: jani.raespuro.jr@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu