Köyhyystutkija ei voi toimia turvallisuudesta vastaavana ministerinä

Eilen(20.5.2021) julkaistiin valtioneuvoston selonteko Suomen sisäisestä turvallisuudesta. Ministeri Ohisalo hehkutti tähän liittyen, että Suomessa koemme itsemme turvalliseksi, kunhan edistämme mm. perus- ja ihmisoikeuksia. Eli Suomen turvallisuusongelmiin ja niiden juurisyihin vaikutetaan perus- ja ihmisoikeuksilla, muistakaa tämä siellä kentällä hyvät turvallisuusviranomaiset, ettette loukkaa kenenkään ihmisoikeuksia tehdessänne työtänne. Muistakaa silittää asiakkaanne päätä, siitä ei tule tuomiota ainakaan teille itsellenne.

Onneksi sentään turvallisuusviranomainen sai esittää omat näkemyksensä selonteossa, joita olivat suojelupoliisin arvion mukaan terroristinen tukitoiminta sekä tunnistettuja henkilöitä ja ryhmiä, joilla on motivaatio, kyky ja valmius toteuttaa terrori-isku. Esimerkkeinä ryhmittymistä supo mainitsee radikaalin islamistisen terrorismin ja äärioikeistolaisen liikehdinnän.

Sisäisen turvallisuuden selonteon mukaan poliisien määrä pitäisi nostaa 8200, jotta voitaisiin turvata poliisin riittävä läsnäolo ja hälytysvaste kaikkialla Suomessa. Valtioneuvosto kuitenkin päätti julkisen talouden suunnitelmassaan, että sisäministeriön hallinnonalaan kohdistuu 7 miljoonan euron leikkaukset alkaen vuodesta 2023. Poliisin osalta leikkaustarve on 3,8 miljoonaa euroa. Perus- ja ihmisoikeus tietämyksellä tuostakin selvitään.

Turvallisuutemme on näin ollen taattu vastaisuudessakin, koska Vihreätministerit ovat olleet vahvasti määrittelemässä Suomen turvallisuuspolitiikan tulevaisuudennäkymiämme.

Uutislähteet:

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/657cdad4-ac7f-482f-8025-447f742121a3?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1621511820

https://intermin.fi/-/tavoitteena-maailman-turvallisin-maa-kaikille-ihmisille-ja-ihmisryhmille

https://www.verkkouutiset.fi/kokoomusedustaja-miten-turvallisuus-taataan-jos-poliisilta-leikataan/#bd7c2b6b

+1
Jani Raespuro
Kokoomus Espoo

Olen vuonna 1983 syntynyt, avioliitossa ja perheeseen kuuluu myös kolme lasta. Vapaa-aikani kuluu kuntosalilla ja lasten harrastuksissa. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja töissä olen lastensuojelussa sosiaalityöntekijänä.
Sähköposti: jani.raespuro.jr@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu