Lapsen edulla pelleily on mennyt liian pitkälle

Olipa karua luettavaa ja katsottavaa uutisista, mitä kaikkia ”aseita” lapsilta on takavarikoitu lastenkodeissa. Nämä lastenkodin teräaseita kantavat hatkalaiset alkavat olemaan iso turvallisuusriski meille kanssaihmisille. Näyttää vahvasti siltä tämä nykymeno, että lastenkotiin sijoittaminen ja lastensuojelulaki ei enää estä eikä pysäytä näitä nuoria, jotka ovat uppoutuneet syvälle huume- ja rikollismaailmaan. Lastenkodeissa työskentelevät vaativat muutoksia lastensuojelulakiin, koska rajoitustoimenpiteisiin lähteminen vaatii nykyisin niin vahvat perusteet. Lisäksiä laitoksilla on perässään valvontaviranomaiset jatkuvasti syynäämässä lapsen edun toteutumista.

Lastensuojelulakia on tässä viimevuosina tiuhaan muuteltu, mutta aina huonompaan suuntaan eli lisäämään rajoitteita rajoittamiseen. Tällainen toiminta on nyt johtanut siihen pisteeseen, että kynnyksen ylittäminen rajoittamistoimenpiteisiin on nyt liian korkea. Lastenkodeissa asuvat lapset myös tietävät tämän ja omat oikeutensa eli homma on mennyt vaaralliseksi pelleilyksi, jonka johdosta lastenkodeista on tullut enemmän hotellin kaltaisia asuinpaikkoja. Saa tulla ja mennä, huumeet ja teräaseet mukana.

Hallituksella on jälleen uudistettavanaan lastensuojelulaki, nyt kannattaisi kuunnella herkällä korvalla lastenkodissa työtätekevien muutosehdotuksia.

 

Työkaluja.

Kuvan lähde

Jani Raespuro
Kokoomus Espoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen vuonna 1983 syntynyt, avioliitossa ja perheeseen kuuluu myös kolme lasta. Vapaa-aikani kuluu kuntosalilla ja lasten harrastuksissa. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja töissä olen lastensuojelussa sosiaalityöntekijänä. Olen ehdolla Espoon kaupunginvaltuustoon Espoon Kokoomuksen riveistä kuntavaaleissa 2021. Sähköposti: jani.raespuro.jr@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu