Missä panostukset turvallisuuteen hyvä ministeri Ohisalo?

Saamme viikottain lukea ikäviä uutisia nuorisoikäisten tekemistä väkivallanteoista, jotka pahimillaan ovat johtaneet ihmishengen menetyksiin. Poliisi on huolissaan katujengiytymisestä pääkaupunkiseudulla. Lisäksi valitettavan usein nämä pahantekijät ovat maahanmuuttajataustaisia. Poliisi on myös huolissaan siitä, että näihin nuoriin on käytetty monenlaisia tukitoimia ilman korjaavaa vaikutusta. Esimerkiksi lastensuojelun kautta myönnettävät tukitoimenpiteet juuri kuuluvat näihin korjaaviin tukitoimiin. Miksi sitten mitkään tukitoimenpiteet eivät kunnolla auta, johtuu hyvin pitkälti siitä, että maahanmuuttajaperheet eivät sopeudu tänne(on uskontoa, joka määrittää miten toimia).

Lähi-Idän ja Afrikan maista tulleiden perheiden kotouttaminen kestää useita vuosia ja vie resursseja sitomalla usean eri viranomaistahon mukaan monivuotiseen työskentelyyn näiden perheiden kanssa. Suomeen tullaan edellä mainituista alueista tekemään muun muassa perheväkivaltaa, lyömään lapsia, raiskaamaan, myymään huumeita, joka sitten kuormittaa jo ennestään kovan työkuorman alla olevia viranomaisiamme.  Ja kuten uutisista voimme huomata, niin tämä työ ei ota onnistuakseen. Maahanmuuttopolitiikasta tulevien lieveilmiöiden estämiseksi paras ja vaikuttavin toimi olisi tiukentaa maahanmuuttopolitiikkaa ja ottaa tavoitteeksi nolla turvapaikanhakijaa kuten Tanskassa on otettu tavoitteeksi.

Tähän hetkeen tarvitaan kuitenkin panostuksia turvallisuuteen, koska nyky-hallituksen toimesta tuskin maahanmuuttopolitiikaan tullaan tekemään tiukennuksia. Juna-asemilla tulee olla ihmisen turvallista liikkua, joten hyvä Ohisalo rahaa voisi myös ohjata turvallisuuden tunteen parantamiseen lisäämällä poliisien määrää. Lisäksi rikoksiin syyllistyneet maahanmuuttajat tulisi poistaa täältä välittömästi eikä paapoa heitä veronmaksajien rahoilla.

Uutislähteitä:

https://yle.fi/uutiset/3-11751633

https://yle.fi/uutiset/3-11908218

https://yle.fi/uutiset/3-11892920

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6914cd7e-b572-44a6-9913-4da2346a3d0d

0
Jani Raespuro
Kokoomus Espoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen vuonna 1983 syntynyt, avioliitossa ja perheeseen kuuluu myös kolme lasta. Vapaa-aikani kuluu kuntosalilla ja lasten harrastuksissa. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja töissä olen lastensuojelussa sosiaalityöntekijänä. Olen ehdolla Espoon kaupunginvaltuustoon Espoon Kokoomuksen riveistä kuntavaaleissa 2021.
Sähköposti: jani.raespuro.jr@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu