Mora heiluu vaarallisesti, koska lastenoikeudet

Hyvä hallitus laittakaa eräs epäkohta lainsäädännössä kuntoon lastensuojelussa, nimittäin lasten rajaaminen, kun se ei oikein eräiden kohdalla ole onnistunut kotipuolessa! Nykyisen lastensuojelulain mukaan lasta saa rajoittaa yhtäjaksoisesti enintään 30 vuorokautta. Valitettavasti meillä on nuoria, joiden etu sekä kanssaihmisten etu olisi, että näitä nuoria saisi rajoittaa 30 vuorokautta pidempään hatkaamisen estämiseksi. Nimittäin hatkareissujen aikana on nyt sattunut ja tapahtunut ja asiaan olisi syytä reagoida lainsäädäntötasolla, jos haluamme estää rikollista toimintaa (esim. huumausaineiden myyntiä) sekä ihmishenkien menetyksiä. Hyvin usein näillä hatkanuorilla on halussaan teräaseita, jonka vuoksi he ovat vaaraksi myös kanssaihmisille vaarantaen katujemme turvallisuutta.

Poliisitkin todennäköisesti kiittäisivät, kun lastensuojelulla olisi paremmat lainsäädännölliset resurssit turvata näitä lapsia ja nuoria saadessaan vahvemmat keinot pitää näitä nuoria kiinnipidettynä(saaden myös hoitoa) laitoksissa hatkaamisen estämiseksi. Hatkanuoret myös kuormittavat poliisia, kun lastensuojelusta joudutaan pyytämään hatkanuorten etsintään virka-apua poliisilta. Rajat ovat rakkautta eikä lasten rajaaminen ole millään lailla ihmisoikeusrikos, päinvastoin turvaa ja rajaamista nämä väärälle polulle eksyneet nuoret kaipaavat.

Nuorten tekemät taponyritykset kasvoivat hälyyttävästi viime vuonna (https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007771698.html)

 

 

0
Jani Raespuro
Kokoomus Espoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen vuonna 1983 syntynyt, avioliitossa ja perheeseen kuuluu myös kolme lasta. Vapaa-aikani kuluu kuntosalilla ja lasten harrastuksissa. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja töissä olen lastensuojelussa sosiaalityöntekijänä. Olen ehdolla Espoon kaupunginvaltuustoon Espoon Kokoomuksen riveistä kuntavaaleissa 2021.
Sähköposti: jani.raespuro.jr@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu