Ohisalon sisäministeriö ohjailemassa Liettuan rajavalvontaa

Liettuan rajavalvonnassa on meneillään perin merkillinen tilanne. Liettualaiset rajavartijat haluaisivat hoitaa tehtävänsä niin, että kukaan ei pyrkisi laittomasti ylittämään maansa rajaa. Suomalaiset ja muut EU:n Frontex-rajaviraston operaatiossa avustavat rajavartijat toimivat Liettuan Valko-Venäjän vastaisella rajalla eri linjan mukaan kuin liettualaiset itse. Suomen sisäministeriön antama ohjeistus on, että suomalaisten rajavartijaryhmien jäsenten on kunnioitettava täysimääräisesti perusoikeuksia ja avustettava siirtolaisia pääsemään turvapaikkamenettelyjen piiriin. Lisäksi Frontexin rajavartijoiden on raportoitava, jos he havaitsevat liettualaisten käännyttävän väkeä pois rajalta.

Liettuan EU:lta saama apu on vahingollista itse Liettualla ja myös Suomelle, jos liettualaisia rajavalvojia estetään ajamasta oman maansa etuja. Ja vielä kun tiedetään, että koko prosessi on Valko-Venäjän masinoima hybridisodankäyntiin liittyvä operaatio, niin Liettua on toiminut asiassa esimerkillisesti. Liettuahan tulee olemaan vain välipysähdyspaikka siirtolaisille, jotka tähtäävät paremman sosiaaliturvan takaaviin maihin, joihin valitettavasti Suomikin tällä hetkellä kuuluu.

 

Uutislähde:

https://www.verkkouutiset.fi/tallaiset-ohjeet-suomen-rajavartijoilla-on-liettuassa-liettualaisilla-taysin-eri-linja/#438996e5

 

 

 

+15
Jani Raespuro
Kokoomus Espoo

Olen vuonna 1983 syntynyt ja koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri.

Sähköposti: jani.raespuro.jr@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu