Ruotsin oikeistopuolueet ovat lähdössä tekemään yhteistyötä ”Ruotsin perussuomalaisten” kanssa, entäpä Suomessa?

Ruotsissa maltillinen kokoomus, ruotsidemokraatit, liberaalit ja kristillisdemokraatit ovat mitä ilmeisemmin muodostamassa oikeistoblokin ensi vuoden vaaleja silmällä pitäen. Kyseiset puolueet ovat myös pääsemässä yhteisymmärrykseen maahanmuuttopolitiikan suhteen. Oikeistopuolueet tiukentaisivat oleskelulupaehtoja ja mahdollisuutta perheenyhdistämiseen. Puolueet ehdottavat, että oleskeluluvan saamista humanitaarisista syistä rajoitettaisiin ja pysyvää oleskelulupaa hakevilta tulisi testata ruotsin kielen ja ruotsalaisen yhteiskunnan tuntemusta nykyistä tiukemmin. Puolueet tiukentaisivat myös ehtoja perheenyhdistämisen kautta tapahtuvaan maahanmuuttoon. Lisäksi Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkessonin tähtäimenä on Tanskan pääministeri Mette Fredriksenin tavoin nollan turvapaikanhakijan visio Ruotsiin.

Suomessakin olisi hyvä alkaa miettimään yhteistyötä oikeistopuolueiden välillä, koska kuten uutisistakin olemme saaneet huomata, niin Suomessakin poliisi on ollut huolissaan maahanmuuttajanuorten jengiytymisilmiöstä, joka sitten on johtanut näihin valitettaviin väkivallantekoihin pääkaupunkiseudulla. Jengiytymisen kautta syntyvät lieveilmiöt luovat pelkoa ihmisissä esimerkiksi liikkumisessa tietyillä alueilla (juna ja metroasemat esimerkiksi).

Suomessakin on hyvä ryhtyä luomaan Ruotsin oikeistopuolueiden kaltaista yhteistyömallia, koska vajaan parin vuoden päästä on tulossa eduskuntavaalit ja tällä hetkellä oikeistopuolueiden välillä tuntuu lisääntyneen suunsoitto puoleen ja suuntaan, mikä taas ei lupaa hyvää yhteistyön kannalta, jos Suomessa halutaan laittaa esimerkiksi maahanmuuttoon liittyvät epäkohdat kuntoon.

Uutislähteet:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/25b02fb9-9007-404a-a984-e79925935782

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eb82f1cb-2e81-44fe-9208-47d7cdccb67a

+1
Jani Raespuro
Kokoomus Espoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen vuonna 1983 syntynyt, avioliitossa ja perheeseen kuuluu myös kolme lasta. Vapaa-aikani kuluu kuntosalilla ja lasten harrastuksissa. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja töissä olen lastensuojelussa sosiaalityöntekijänä. Olen ehdolla Espoon kaupunginvaltuustoon Espoon Kokoomuksen riveistä kuntavaaleissa 2021.
Sähköposti: jani.raespuro.jr@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu