Ruotsin tiellä maahanmuuttopolitiikassa?

Ulkomaalaistaustaisten (Afrikan, Lähi-Idän sekä Balkanin alueelta) osallisuus huumekaupassa on selvästi noussut viime vuosina Suomessa sanotaan poliisista. Suomessa polliitisessa keskustellussa usein verrataan maamme maahanmuuttopolitiikkaa naapuriimme Ruotsiin, jossa tilanne on huomattavasti pahempi maahanmuuttajien tekemien rikosten osalta. Kuten tiedämme Ruotsissa on maahanmuuttajien ”valloittamia” asuinalueita, joihin edes poliisit eivät haluaisi mennä tekemään työtehtäviään. Ruotsissa tapahtuu vuositasolla satoja ampumistapauksia ja useita pommi-iskuja. Ruotsin mediassa on puhuttu jengisodista, ja mediassa olleiden tietojen perustella rikollisjengien välienselvittelyihin on liittynyt muun muassa pommi-iskuja, elokuvatyylisiä takaa-ajoja ja liikkuvasta autosta ampumista.

Suomen poliittisessa keskustelussa kuulee paljon vähättelyä maahanmuuttopolitiikkaamme kohtaan. Vähätellään muun muassa sitä, ettei Suomessa vielä olla lähelläkään Ruotsin tilannetta. Turvallisuutemme puolesta suosittelisin niitä, jotka vähettelevät asiaa, niin kuuntelemaan kentällä työskenteleviä turvallisuusviranomaisia/toimijoita kuten poliisia ja vartijoita, jotka joutuvat päivittäin olemaan kyseisen ilmiön kanssa tekemisissä.

Toimin myös itse lastensuojelussa, jossa olen huomannut kuinka pikkuhiljaa ulkomaalaistaustaisten lasten ja nuorten nimet ovat vallaneet lastensuojeluilmoitusten listoja. Lastensuojelussa näen kuinka kotoutuminen on mission impossible liian monen maahanmuuttaja perheen kohdalla. Ja kun ei kotouduta tänne, niin rikollisuus kuten huumemaailma vetää maahanmuuttajataustaisten perheiden lapset ja nuoret tekemään huumekauppaa ns. juoksupoikina. Kotoutumisen mission impossible on hyvin usein antelias sosiaaliturvamme sekä liian isot kulttuuriset erot.

Turvallisuutemme tähden Suomen maahanmuuttopolitiikkaa olisi hyvä kiristää, jotta tänne meille ei syntyisi sellaisia vaarallisia maahanmuuttajalähiöitä kuten Ruotsissa on tapahtunut. Lisäksi rikoksiin syylistyneiden osalta tulisi karkottamispäätösten osalta byrokratia esteitä poistaa myös niiden turvapaikanhakijoiden osalta, jotka ovat rikoksiin syyllistyneet.

Uutislähteitä:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/bca39593-10d7-40a1-830f-9e6a29daf2ca

https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000007327062.html

+2
Jani Raespuro
Kokoomus Espoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen vuonna 1983 syntynyt, avioliitossa ja perheeseen kuuluu myös kolme lasta. Vapaa-aikani kuluu kuntosalilla ja lasten harrastuksissa. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja töissä olen lastensuojelussa sosiaalityöntekijänä. Olen ehdolla Espoon kaupunginvaltuustoon Espoon Kokoomuksen riveistä kuntavaaleissa 2021.
Sähköposti: jani.raespuro.jr@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu