Sisäministeri Ohisalo ei kykene hoitamaan pestiään

Sisäministeri Ohisalon toimenpide-ehdotuksena puukkoa kantaville nuorille on satojen miljoonien eurojen panostukset palveluihin sekä rasismin vastainen toimintaohjelma. Nyt ei auta enää pelkästään vetoaminen koronaan, rasismiin tai lisäykset turvallisuusviranomaisten resursseihin, vaan tarvittaisiin ihan konkreettisia muutoksia lainsäädäntöön(erityisesti lastensuojelulakiin). Nämä puukkoa kantavat nuoret tulisi saada pidettyä lukkojen takana, niin pitkään kuin on tarvis(toimella vältyttäisiin jopa ihmishenkien menetyksiltä, puhumattakaan rikollisesta toiminnasta).

30 vuorokauden liikkumisrajoittamistoimenpiteet ovat aivan liian lyhyitä toimenpiteitä osalle nuorista. Kuten hyvin tiedetään, niin osa näistä puukottaja nuorista on ollut hatkassa lastensuojelulaitoksista. Laitosten työntekijät tarvitsisivat lainsäädännön avulla enemmän valtuuksia puuttua nuorten rajaamiseen, nyt kaikkeen tulee tehdä päätöksiä ja kysellä lupaa. Onhan sitä ollut aikaisemmin ylilyöntejä näissä, mutta eihän tämä nykymeno ole mistään kotoisin, katsotaan läpisormien, kun lapset puukottaa. Ennaltaehkäisevätyö tehdään ennen kaikkea kotona, mitkään satojen miljoonien panostukset eivät auta, jos lasten vanhemmat eivät tee kasvatustyötään, rajat ovat rakkautta.

Ja mitä tulee tähän maahanmuuttopolitiikkaan, niin tässäkin asiassa ministeri Ohisalo on ajamassa aivan vääriä toimenpiteitä. Mikä ihmeen järki tässä palomuurissa on, jossa ilman oleskeluoikeutta maassa olevat voisivat asioida viranomaisten luona ilman pelkoa välittömästä palauttamisesta. Ohisalon mukaan tämä parantaisi yksilön oikeusturvaa ja samalla edistäisi yhteiskunnan turvallisuutta. Tulisi toimia päinvastoin eli laittomasti maassa oleskelevat tulisi palauttaa täältä pois mahdollisemman nopeasti, koska nämä laittomasti maassamme oleskelevat turvapaikanhakijat ovat ennen kaikkea turvallisuusriski maallemme.

Ohisalon kannattaisi palata takaisin köyhyystutkijaksi

Uutislähteet:

https://yle.fi/uutiset/3-11917339

https://yle.fi/uutiset/3-11915975

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nuorten-tekema-vakivalta-raaistunut-teraaseita-yha-useammalla-onko-suomessa-jo-viitteita-jengeista/8133282#gs.04sez2

https://yle.fi/uutiset/3-11916288

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/maria-ohisalon-palomuuri-paperittomille-etenee-esitys-tyrmatty-jarjettomana/e242a05c-4892-4147-837d-e0ed318fa4cb?fbclid=IwAR1OsxI6wTRz_YBJPaGWKsQDoz5zKRpV6xX1C4hzU6kLc39gy1iC1B1ETP4

+20
Jani Raespuro
Kokoomus Espoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen vuonna 1983 syntynyt, avioliitossa ja perheeseen kuuluu myös kolme lasta. Vapaa-aikani kuluu kuntosalilla ja lasten harrastuksissa. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja töissä olen lastensuojelussa sosiaalityöntekijänä. Olen ehdolla Espoon kaupunginvaltuustoon Espoon Kokoomuksen riveistä kuntavaaleissa 2021.
Sähköposti: jani.raespuro.jr@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu