Sosialismi-uudistus tulee torpata!

Paljon on kritisoitu tätä nyky-hallituksen puuhastelemaa sote-uudistusta, enkä yhtään ihmettele. Uudistus on erittäin epäoikeudenmukainen ja sosialistista ideologiaa myötäilevä tekele, jossa varakkaampi pääkaupunkiseutu (Helsinki, Espoo, Vantaa) on maksajan roolissa, kun taas esimerkiksi pääministeri Marinin Tampere ja sosialistiministeri Kiurun Pori on hyötyjä puolella (saavat enemmän kuin mitä niiden sotekustannukset ovatkaan). Pääkaupunkiseudulla jouduttaisiin veroja kiristämään, mutta palvelut eivät kuitenkaan parane.

Hallituksen kaavailemassa sotemallissa kuntien sotepalvelut siirtyvät hyvinvointialueiksi kutsuttuihin maakuntiin. Näiden palveluiden hintalappu on yli 20 miljardin luokkaa. Samalla kun kunnilta lähtee sotepalvelujen menoja, niiltä myös leikataan verotuloja, reilun 13 kuntaveroprosentin verran per kunta, Myös valtionosuudet jaetaan uusiksi. Tämän summan sosialistiministeriö jakaa uudelleen sitten kuntiin.

Tämä sosialismi-uudistus on ajamassa ihmisiä käyttämään yksityistä terveydenhuoltoa sekä ostamaan sairaskuluvakuutuksia (vakuutus löytyy jo lähes 1,3 miljoonalta suomalaiselta) Perusterveydenhuollon hoitojonot eivät houkuttele, koska vakuutuksen turvin pääsee jonojen ohi. Vakuutusmaksujen lisäksi vantaalaiset, espoolaiset ja helsinkiläiset voivat varautua maksamaan jatkossa lisää veroja. Ja mitä enemmän alueen asukkaat käyttävät yksityistä terveydenhuoltoa tai ostavat yksityisiä vakuutuksia, sitä vähemmän kunta saa julkista rahaa

Sote-uudistus kuvastaa hyvin Marinin hallituksen päätöksentekoa, kulut kasvaa eikä uudistus välttämättä onnistu myöhemminkään hillitsemään sosiaali- ja terveydenhuollon kasvavia kustannuksia, kulut sitten kuitataan velalla.

Uutislähteet:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5593eda6-934e-4f0c-842d-c6ca14b74723

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007956221.html?share=1415508b1c4b19016c7805cb8b639cc8&fbclid=IwAR0ILYZeiiF1-eNjkknT2bcKeglkmGDWBzikPoWMHmC91ieMqEpyiRwrI7g

0
Jani Raespuro
Kokoomus Espoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen vuonna 1983 syntynyt, avioliitossa ja perheeseen kuuluu myös kolme lasta. Vapaa-aikani kuluu kuntosalilla ja lasten harrastuksissa. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja töissä olen lastensuojelussa sosiaalityöntekijänä. Olen ehdolla Espoon kaupunginvaltuustoon Espoon Kokoomuksen riveistä kuntavaaleissa 2021.
Sähköposti: jani.raespuro.jr@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu