Tanskan pakolaispolitiikka on vertaansa vailla

Tanskan demarivetoinen hallitus on hyväksynyt lain, joka mahdollistaa turvapaikan­hakijoiden lennättämisen EU-alueen ulkopuolisiin keskuksiin odottamaan hakemuksensa käsittelyä. Uuden lain nojalla turvapaikan­hakijoiden pitää ensin saapua Tanskaan tai maan rajalle ja hakea turvapaikkaa. Sen jälkeen heidät lennätetään EU:n ulkopuolella oleviin keskuksiin maahan, josta ei vielä ole tietoa. Jos hakemus hylätään, turvapaikan­hakijan on poistuttava maasta, jossa hän on odottanut Tanskan päätöstä. Jos se hyväksytään, turvapaikan­hakija saa jäädä asumaan siihen maahan, johon hänet Tanskasta tuotiin. Näin ollen turvapaikkaa ei voi saada Tanskan maaperällä. Tanskan tavoitteena on ollut päästä nollaan turvapaikanhakijaan. Maa pyrkii siihen, että se ottaa pakolaisia vain YK:n kiintiöohjelman kautta.

Tanskan toiminta turvapaikanhakijoiden suhteen on turvallisuusnäkökulmasta katsottuna järkevää toimintaa. Esimerkiksi täällä Suomessa majailevat turvapaikanhakijat aiheuttavat turvallisuusriskin varsinkin kielteisen turvapaikkapäätöksen saatuaan vetäytymällä maan alle viranomaisten ulottumiin. Ministeri Ohisalon toimesta Suomessa on taas ollut pyrkimyksenä helpottaa paperittomien turvapaikanhakijoita saamaan palveluitamme veronmaksajien piikkiin.

Suomeen olisi hyvä luoda Tanskan mallin mukainen järjestelmä, jossa turvapaikanhakijat odottelisivat turvapaikansaamista jossakin muualla kuin Suomen rajojen sisällä. Valitettavasti vihervasemmistohallituksemme liian liberaalin maahanmuuttopolitiikan johdosta tämä ei tule tapahtumaan.

Uutislähde:

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008023566.html?share=75e8e41573a5f4247284db3f6dd2200b

+9
Jani Raespuro
Kokoomus Espoo

Olen vuonna 1983 syntynyt, avioliitossa ja perheeseen kuuluu myös kolme lasta. Vapaa-aikani kuluu kuntosalilla ja lasten harrastuksissa. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja töissä olen lastensuojelussa sosiaalityöntekijänä.
Sähköposti: jani.raespuro.jr@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu