Vakavasti ahdistuneet nuoret

Hesarissa oli mielipidekirjoitus, jossa vakavasti ahdistuneen nuoren vanhemmat kirjoittivat, että eivät saa apua nuorensa ahdistusoireisiin. Nuorta oli pompoteltu viidellä eri luukulla ja joka käänteessä oli puhuttu resurssien puutteesta. Törmään näihin vastaaviin tapauksiin usein työssäni lastensuojelussa. On totta, että ihmisiä pompotellaan tällä tavalla luukulta toiselle ja pahimmillaan kukaan ei ota koppia tilanteesta. Paras ratkaisu asiaan olisi, että kaikki palvelut kuten psykiatria ja lastensuojelu saisi samasta paikasta, koska usein näillä lapsilla ja nuorille on asiakkuudet samanaikaisesti myös lastensuojelussa sekä psykiatrian puolella. Näiden sote-uudistusten ideana on ollut, että kuntalaiset saisivat tarvitsemansa sote-palvelut yhdestä paikasta, oikea aikaisesti jne. Katsotaan miten nyt käy tämän uusimman yrityksen kanssa. Kävi miten kävi, niin paras ratkaisu luukulta toiselle pompotteluun olisi sote-keskus ja yhden luukun malli.

Mitä sitten tulee resurssien puutteeseen, niin oli sitten kyse psykiatristen palveluiden tarpeesta tai lastensuojelun, niin näen resurssien puutteen johtuvan isosta asiakasmäärästä. Ja isot asiakasmäärät ajavat työntekijöitä pois, joka heikentää resursseja entisestään. Olen huomannut työssäni, että tänä päivänä vanhemmat lähtevät hyvin herkästi ulkoistamaan lapsen tai nuoren ongelmat jollekin viranomaiselle kuten esimerkiksi lastenpsykiatrille tai lastensuojelun sosiaalityöntekijälle. Tämä johtaa lopulta siihen, että ne jotka sitä apua akuutisti tarvitsisivat, niin eivät sitä sitten nopeasti saa.

Jani Raespuro
Kokoomus Espoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen vuonna 1983 syntynyt, avioliitossa ja perheeseen kuuluu myös kolme lasta. Vapaa-aikani kuluu kuntosalilla ja lasten harrastuksissa. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja töissä olen lastensuojelussa sosiaalityöntekijänä. Olen ehdolla Espoon kaupunginvaltuustoon Espoon Kokoomuksen riveistä kuntavaaleissa 2021. Sähköposti: jani.raespuro.jr@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu