Vihreä näkymä: houkutellaan 80 000-100 000 maahanmuuttajaa sosiaaliturvalla Suomeen🙃

Vihreät esittelivät työnteon kannustimia, joilla päästäisiin kohti hallituksen työllisyystavoitetta eli 75 rosentin työllisyysastetta. Tavoitteeseen päästäisiin Vihreiden mukaan sillä, kun ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta tehtäisiin suhdanneriippuvainen eli joustava: turva pitenisi, kun työtä on vähemmän tarjolla ja lyhenisi kun alueella on runsaasti avoimia työpaikkoja täyttämättä. Lisäksi Vihreät houkuttelisivat ihmisiä töihin puolen vuoden maksuttomalla varhaiskasvatuksella. Vihreiden mukaan helppo pääsy varhaiskasvatuksen äärelle tukee lasten kasvua, vanhempien mahdollisuuksia osa-aikatyöhön ja lapsiperheiden toimeentuloa.

Kaikista kunnianhimoisin tavoite työllisyyden suhteen Vihreiden esityksessä oli saada Suomeen seuravan vuosikymmenen kuluessa noin 80 000-100 000 työperäistä maahanmuuttajaa Suomeen ”töihin”. Vihreät ehdottavat maahanmuuttajille maksettavaa palkkatukea, jonka avulla maahanmuuttajat voisivat kehittää suomen kielentaitoaan paremmaksi.

Jos rehellisiä ollaan, niin Vihreiden ehdotukset työnteon kannustamisen suhteen ovat päinvastaiset. Vihreiden esittelemät työnteon ”kannustimet” tietysti tapahtuisivat veronkorotuksina, joka taas ei ole kannustin työntekoon. Jos haluamme oikeasti saada työllisyystavoitteen saavutettua, niin se tapahtuisi yleisesti verotusta alentamalla, jotta työntekeminen olisi aina kannattavaa, eikä tarvittis lähteä Suomea markkinoimaan ulkomaille maana, jonne kannattaa saapua tulla tekemään työtä sosiaaliturvalla.

Linkki Vihreiden esitykseen:

https://www.vihreat.fi/wp-content/uploads/2021/03/Vihrea_nakyma_hallituskauden_loppuun.pdf

+12
Jani Raespuro
Kokoomus Espoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen vuonna 1983 syntynyt, avioliitossa ja perheeseen kuuluu myös kolme lasta. Vapaa-aikani kuluu kuntosalilla ja lasten harrastuksissa. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja töissä olen lastensuojelussa sosiaalityöntekijänä. Olen ehdolla Espoon kaupunginvaltuustoon Espoon Kokoomuksen riveistä kuntavaaleissa 2021.
Sähköposti: jani.raespuro.jr@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu