Lain suojeltava myös poikavauvoja

Tyttövauvat saivat 6.11.2020 eduskunnan päätöksellä selkeämmän lain suojan sukupuolielinten silpomiselta. Koska on poikien vuoro? Asiasta on vielä hetken aikaa avoinna kansalaisaloite. Jos kannatat sukupuolten välistä tasa-arvoa, käy allekirjoittamassa!

Aloitteen allekirjoittamisen suhteen vetoan erityisesti seksuaalivähemmistöihin ja heidän oikeuksiensa puolustajiin. Itsekin allekirjoitin Tahdon 2013 -aloitteen samaa sukupuolta olevien avioliiton puolesta. Vaikka asia ei minua henkilökohtaisesti millään tavalla koske, koin sen tasa-arvon kannalta kannattamisen arvoiseksi. Tahdon 2013 -aloitteen aktiivit saivat minusta siinä asiassa liittolaisen, vaikka en luultavasti kovinkaan monelta osin jaa samaa arvomaailmaa heidän kanssaan.

Nyt heillä olisi mahdollisuus vastapalvelukseen. Poikien puolesta tehdyn aloitteen tekijä on Helsingin Perussuomalainen Nuoriso ry. Ymmärrän hyvin, että Tahdon 2013 aloitteen kannattajat eivät luultavasti jaa samaa arvomaailmaa tämän aloitteen tekijöiden kanssa. Toivon silti, että tässä yhdessä asiassa he voisivat nähdä yhteisen sävelen, ja kannattaa aloitetta, vaikka eivät sen tekijöitä kannattaisikaan.

Poikien ympärileikkaus ei myöskään tietenkään ole yhtä paha tai haitallinen toimenpide kuin tyttöjen ympärileikkaus, mutta se on kuitenkin lapsen fyysisen koskemattomuuden loukkaamista. On aivan ymmärrettävää, että ensimmäisenä puututtiin tyttöjen ympärileikkauksiin, mutta olisiko kohta jo poikienkin vuoro?

+4
janikorhonen
Muut Jyväskylä

Riippumaton liberaali

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu