Rautaa rajalle

Venäjä on ilmoittanut vahvistavansa sotilaallista potentiaaliaan maan länsi- ja luoteisosissa vastauksena Suomen jäsenyydelle puolustusliitto NATOssa. Venäjä aikoo myös ryhtyä lisätoimiin, jos muiden natomaiden joukkoja tai resursseja siirretään Suomeen.

Tässähän olisi mainio mahdollisuus auttaa Ukrainaa ilman, että Suomen tarvitsee edes lähettää sinne omaa kalustoaan. Kasataan itärajalle mahdollisimman paljon omaa ja kaikkien mukaan lähtevien natomaiden sotilaallista voimaa, ja tehdään se niin julkisesti ja näyttävästi, että osa venäläisistäkin sen huomaa. Sama toki kannattaisi tehdä myös Norjan ja Baltian maiden Venäjän vastaisilla rajoilla.

Näin Venäjä joutuisi vaikean valinnan eteen. Jos se keskittäisi omalle puolelleen suunnilleen vastaavan määrän resursseja, niin ne olisivat kaikki poissa tuhoamasta Ukrainaa. Jos taas ei keskittäisi, niin se epäsuorasti tunnustaisi, että ei pidäkään NATOa uhkana. Tällöin koko tarinalta, jolla Venäjä on Ukrainaan hyökkäämisen omalle kansalleen myynyt, putoaisi pohja pois.

Raudan kasaaminen rajalle on tietysti aina vähän arveluttavaa toimintaa, mutta en usko, että tässä tarvitsisi pelätä tilanteen kärjistymistä aseelliseksi yhteenotoksi. Venäjä tuskin uskaltaisi ja NATO taas ei halua.

janikorhonen
Muut Jyväskylä

Riippumaton liberaali

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu