Suomen valtionvelka räjähti kasvuun 1991-1995

Niin kuin ylläoleva kuva osoittaa, siihen aikaan kun Neuvostoliitto hajosi (1991), Suomen valtionvelka oli alle kymmenen miljardia euroa.

Neuvostoliitto lakkasi virallisesti olemasta 25. joulukuuta 1991.

Samaan aikaan Suomessa muodostettiin Esko Ahon porvarihallitus, jonka muodostivat Keskusta, Kokoomus ja RKP. Ahon hallitus toimi koko vaalikauden 26. huhtikuuta 1991 – 13. huhtikuuta 1995.

On merkille pantavaa, että välittömästi Neuvostoliiton hajottua alkoivat, paitsi EU:n jäsenyysneuvottelut, myös valtion velkaantuminen.

Valtionvelka kasvoi Ahon hallituksen johdolla neljässä vuodessa yhdeksästä miljardista yli viiteenkymmeneen miljardiin euroon.

Mikäpä oli velkaa ottaessa, kun Suomen luottoluokitus oli tuolloin korkein mahdollinen eli AAA.

EU taipaaleemme aikana velkaa on tullut kuin vettä hanasta. Olemme olleet alusta saakka EU:n nettomaksajia. Eli toisin sanoen olemme rahoittaneet muuta Eurooppaa (lähinnä pankkeja) ottamalla velkaa itsellemme.

Se jos mikä on jaloa.

Ainoa ongelma tässä on se, että Neuvostoliiton hajottua alkanut velkaantuminen, on ajamassa Suomea maksukyvyttömyystilaan.

Ulkomainen velka on johtanut maamme köyhtymiseen, koska sitä ei ole onnistuttu käyttämään maan kansantalouden tuotantokyvyn parantamiseen.

Valtionvelan määrä on koko ajan vain kasvanut. Nykyisin velan määrä on parhaimmillaankin noin 50 % kaikesta valtion tulonmuodostuksesta, kun se oli Neuvostoliiton aikana alle 10%.

Eli siis toisinsanoen elämme velaksi. Syömme enemmän kuin tienaamme. Ja siltikin toimimme edelleen ja uskollisesti EU:n nettomaksajina, maksamme kehitysapua ja toimimme siirtolaisten sosiaalitoimistona.

Ikäänkuin meillä olisi varaa.

Suomi on kuin valtionsa omistama posti. Konkurssikypsä yritys, jonka viimeinen keino on tehdä radikaaleja menopuolen leikkauksia. Ja nämähän tapahtuvat työntekijöiden palkkoja alentamalla ja/tai käyttämällä ulkolaista halvempaa työvoimaa.

Postin kassa ryöstetään tyhjäksi ennen kuin rysähtää kunnolla. Tämä tapahtuu lain valvovan silmän alla. Postin kassa tyhjennetään muun muassa johtajien palkkojen ja osinkojen muodossa.

Sama tapahtuu Euroopan unionin valtioiden kanssa. Valtion omaisuus pannaan lihoiksi ja rahat kääritään EU:n johtajien ja pankiireiden taskuun – ennen kuin rysähtää oikein kunnolla.

Kansalaisten pääoma on lähinnä asunto(laina)markkinoilla. Presidentti Sauli Niinistöä siteeraten:

”Mielessäni ovat 90-luvun kovat kokemukset, jolloin pakkohuutokauppojen myötä ihmiset menettivät asuntonsa ja jäivät yhä velkaa pankilleen. Nytkin pahimmassa tapauksessa, ellei ostajaa löydy, jäljelle jää tyhjä asunto ja asunnoton velallinen.”

Siellä voi sitten pääministeri Antti Rinteen ehdottama postimies käydä kurkkaamassa tyhjän torpan ikkunasta, onko kaikki hyvin.

Ja kysyä sanomalehtiin kääriytyneeltä asunnottomalta, tarvitseeko hän maitoa.

Mutta ei hätää, EU on rauhan projekti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu