Jeesus tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Tämän viikon kiihkeimmät puheenaiheet sosiaalisessa mediassa ja mediassa ovat olleet Husu Husseinin taksikyyti sekä Päivi Räsäsen viidentoista vuoden takaiset kirjoitukset.

Ei siis niistä sen enempää.

Näistä kahdesta tapauksesta voisi tehdä uuden aikakautemme ennakkotapaukset.

Näyttää siltä, että ihmisiä aletaan viedä oikeuden eteen sanomisistaan yhä herkemmin. Jos ihmisiä ryhdytään syyttämään viidentoista vuoden takaisista kirjoituksista, tai asiakkaita ryhdytään valitsemaan sen perusteella, millaista ajattelutapaa he edustavat, loppu on lähellä.

Tämä alkaa pahasti näyttää siltä, että pian kukaan ei saa ostaa eikä myydä, ellei kädessä tai otsassa ole pedonmerkkiä.

Jeesus ennusti, että lopun alkaessa kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan. Veli nousee veljeänsä vastaan, isä lastaan, ja lapset nousevat vanhempiaan vastaan.

Jalkaväenkenraali ja Mannerheim-ristin ritari Adolf Ehrnrooth puolestaan varoitti Suomen kansalaisia siitä, että meidän pitäisi varoa jakautumasta uudelleen kahtia. Itsenäisyyssota voi toistua uudessa muodossa – globalistit vastaan nationalistit.

Kun Saatana riitautuu itsensä kanssa, sen loppu on tullut.

Päivi Räsäsestä tulee väistämättä mieleen Jeesuksen ennustus: ”Teidät viedään oikeuteen… Maaherrojen ja kuninkaiden eteen te joudutte minun nimeni tähden, todistukseksi heille.”

Jeesus lohduttaa kaikkia tulevaisuudessa oikeuden eteen joutuvia: ”Kun teitä viedään luovutettaviksi viranomaisille, älkää etukäteen olko huolissanne siitä mitä puhuisitte. Puhukaa ne sanat, jotka teille tuona hetkenä annetaan. Silloin ette puhu te, vaan Pyhä Henki.”

Jeesus varoitti suuresta eksytyksestä lopunaikana: ”Varokaa, ettei kukaan johda teitä harhaan. Monet tulevat esiintymään minun nimelläni. He sanovat: ’Minä se olen’, ja eksyttävät monia.”

Paavali puolestaan viittaa tähän: ”Mutta minä pelkään, että niinkuin käärme kavaluudellaan petti Eevan, niin teidän mielenne ehkä turmeltuu pois vilpittömyydestä ja puhtaudesta, joka teissä on Kristusta kohtaan.”

Paavali ennusti, että maailmassa tullaan saarnaamaan jotakin toista Jeesusta kuin sitä, mitä hän aikoinaan julisti.

Jeesuksen mukaan lopunajan eksytys on niin suuri, että jos mahdollista, valitutkin eksyisivät. Paavali viittaa jälleen tähän: ”Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.”

Jeesus kertoo, että kun ihmiset vievät teitä oikeuden eteen, he kuvittelevat tekevänsä uhripalveluksen Jumalalle.

Olen kirjoittanut tästä jo aiemmin. Ihmiset luulevat tekevänsä hyvää puolustaessaan kaikenlaista jumalattomuutta. He kuvittelevat taistelevansa hyvän puolesta pahaa vastaan tahtoessaan viedä ”turmion iljetyksen” paikkaan, jossa se ei saisi olla. Kirkko ei saisi olla enää kirkko, vaan kaikenlainen maailmassa esiintyvä irstaus ja saastaisuus täytyy saada ujutettua kirkon sisälle – hajottamaan ja hallitsemaan sitä.

Kirkko on ollut mielestäni jo kauan pilalla, mutta vasta nyt, kun se ei enää saa julistaa omaa oppiaan, sen turmeltuminen on lopullista.

Ihmiset, jotka ilmestyskirjan mukaan ottavat pedon merkin, kuvittelevat siis todellakin tekevänsä hyvää – taistelevansa hyvän puolesta pahaa vastaan.

Valtakunnansyyttäjä varmasti kuvittelee olevansa hyvän puolella pahaa vastaan nostaessaan Päivi Räsäsen kirjoitukset uudelleen poliisitutkintaan.

Ihmiset varmasti kuvittelevat tekevänsä palveluksen sananvapaudelle viedessään ihmisiä oikeuden eteen kera rasismisyytösten. Myös Jeesus tuomittiin rikollisena – mies, joka ei tehnyt kenellekään mitään väärää. Itse asiassa Jeesus tuomittiin juurikin kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan.

Evankeliumien mukaan Jeesus kävi temppelissä opettamassa, mikä herätti kannatusta ja vastustusta juutalaisten keskuudessa. Useaan kertaan osa juutalaisista tahtoi kivittää Jeesuksen hänen opetustensa tähden.

Jeesus puhui siitä, että hän ja Isä ovat yhtä. Hän puhui myös siitä, että hän on Hyvä Paimen, ja hänen lampaansa kuulevat hänen äänensä, mutta nämä jotka tahtoivat kivittää hänet eivät olleet hänen lampaitaan. Kivittäjät sanoivat, että Jeesus tekee itsensä Jumalaksi, vaikka on ihminen ja se oli heidän mielestään jumalanpilkkaa. Jeesus vastasi jumalanpilkkasyytöksiin, ”Eikö teidän laissanne sanota: ’Minä sanoin: te olette jumalia.’

Jeesus opetti julkisesti, sai kuulijoita, ja häntä alettiin pitää vaarallisena kansankiihottajana.

Hän kiihotti seuraajiaan toisaalta juutalaista papistoa (joka piti valtaa Jerusalemissa) vastaan ja toisaalta Rooman valtakuntaa vastaan. Juutalaisuudessa Jeesusta pidetään edelleen vääränä profeettana, joka yritti pelastaa juutalaiset Rooman vallasta, mutta epäonnistui.

Jeesusta syytettiin kuin Hannu Salamaa ja juhannustansseja jumalanpilkasta, tai kuin Päivi Räsästä ja Sebastian Tynkkystä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Hänet tuomittiin kapinan lietsomisesta perjantaiaamuna prefekti Pontius Pilatuksen hallintopalatsissa, minne juutalaispapit olivat hänet luovuttaneet. Oikeudenkäynnin tapahtumista ei ole luotettavina pidettäviä kuvauksia. Sen jälkeen Jeesus ruoskittiin ja hänet kuljetettiin Via Dolorosaa eli kärsimysten tietä pitkin teloituspaikalle Jerusalemin muurien ulkopuolelle.

Jeesus ennusti, että hänen seuraajansa tulevat saamaan saman kohtalon. Siksi hän sanoi: ”Kun teitä viedään luovutettaviksi viranomaisille, älkää etukäteen olko huolissanne siitä mitä puhuisitte. Puhukaa ne sanat, jotka teille tuona hetkenä annetaan. Silloin ette puhu te, vaan Pyhä Henki.”

Maailman ja eksytettyjen ihmisten tuomiosta (tai sen pelosta) välittämättä, Jeesus kehotti ottamaan ristinsä ja kulkemaan hänen jalanjälkiään.

”Joka ei ota ristiään ja seuraa minua, se ei kelpaa minulle. Joka varjelee elämäänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni kadottaa, on sen löytävä.”

Ilmestyskirjan mukaan tulee näet aika, jolloin kukaan ei saa ostaa eikä myydä ilman pedonmerkkiä.

Tuolloin ei minullakaan liene enää lupa harjoittaa elinkeinoani – myydä ruumisarkkuja. Ehkä minuun on lyöty rasistin leima tai minua syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, mene ja tiedä, mihin tämä hulluus vielä johtaa.

Nykyisessä ammatissani en voi heittää asiakasta pois kyydistä, en vaikka kontissa olisi pahin ihminen maailmassa, muutoin kysymyksessä olisi hautarauhan rikkominen. Ehkä tämäkin vielä muuttuu siten, ettei ”rasisti” saa edes enää kyytiä ruumisautolla, saati taksilla.

”Se pakottaa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat, ottamaan oikeaan käteensä tai otsaansa merkin. Kenenkään ei ole lupa ostaa eikä myydä mitään, ellei hänellä ole tätä merkkiä, joka on pedon nimi tai sen nimen luku.”

Kun ihmiset ottavat tämä ”merkin”, he luulevat tekevänsä ”uhripalveluksen Jumalalle”, toisin sanoen tekevänsä hyvää, olevansa kunnon kansalaisia. Niin suuri on eksytys ja valhe.

Eikä tämä aika saata enää olla kaukana.

Sen tähden: ”Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.”

”Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla.
Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
…jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille,
jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.
Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,
että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.” -2.Tess.2

Lähteet: Mark. 13, Matt. 24, 2. Kor. 11, Ilm. 13

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu