Greta Thunberg osoitti syyttävät sanansa maailman johtajille

Greta Thunberg osoitti syyttävät sanansa maailman johtajille: ”Kuinka kehtaatte, kuinka kehtaatte ajatella vain rahaa!”

Mtv:n uutisotsikon mukaan Thunberg osoitti syyttävät sanansa maailman johtajille – ei siis meille tavallisille kansalaisille.

On kaksi aivan eri asiaa, kun maailman johtajat ja liikemiehet, kuten Jeff Bezos, tai tavallinen suomalainen, kuten postimies Pate ajattelevat ”vain rahaa”.

Postimies Patea kiinnostaa raha vain siksi, että häntä odottaa kotona laskupino, jota ei makseta ilman postinlajittelu ja -jakolenkkiä.

Ilman rahaa postimies Pate asuisi sillan alla.

Sen sijaan Jeff Bezosia raha kiinnostaa aivan muista syistä.

Bezos tuskin harmittelee, vaikka hänen verkkokauppansa tavara ja krääsä kulkee ensin pitkin meri- tai lentotietä (halvimmalla tavalla) päätyen lopulta postimies Paten lajiteltavaksi ja jaettavaksi koteihin.

Bezos tuskin harmittelee sitäkään, että suurin osa hänen tavaroidensa tuottajista, hikipajojen työntekijöistä, ei tule palkallaan toimeen.

Ei sitä, että suuren osan hänen verkkokauppansa tavaroista valmistaa Thunbergin kaltaiset pienet lapset.

Myös postimies Paten palkkaa aiotaan alentaa, tehdä se kilpailukykyisemmäksi lapsi- ja halpatyövoiman kanssa.

Verkkokauppa Amazonin pakettien lajittelun ja jaon yhteydessä postimies Pate tekee kaikenlaista muutakin, kuten ajaa nurmikon, kurkkaa ikkunasta, onko kaikki hyvin, vie mummolle maitoa, korjaa polkupyörän, jakaa lääkkeet, vie roskat, ja tiskaa astiat.

Pate ajattelee rahaa vain siitä syystä, kuten suurin osa meistä, se on välttämätön paha.

Tästä syystä hän myös suostuu palkanalennuksiin ja muihin nöyryytyksiin.

Sen sijaan maailman johtajat, joihin Greta Thunberg kohdisti syyttävän sormensa, ajattelevat rahaa vain rikastuakseen yhä enemmän, tehdäkseen itselleen lisää voittoa, kahmiakseen kaiken, minkä irti saa.

Pohdin tänä aamuna, pitäisikö koululaisten ympäri maailmaa, alkaa toimimaan kuten Thunberg. Jäädä pois koulusta ja alkaa saarnata maailman johtajille, että kuinka he kehtaavat ajatella vain rahaa.

Se pysäyttäisi yhteiskunnan.

Koululaiset Suomessa voisivat alkaa vaatia, että verkkokauppa Amazon tai Wish, eivät saa enää tuoda hikipajoissa valmistettua tavaraansa maamme sisäpuolelle, ei lentäen eikä laivarahtina, jo pelkästään ihmisoikeus- ja ilmastosyistä.

Kun kukaan ei osta enää heidän tavaraansa, sen rahtaaminen loppuu.

Koululaisten tulisi vaatia, että heidän älypuhelimensa ja -laitteensa tulisi alkaa valmistaa vähintäänkin Euroopassa, mutta mieluiten Suomen rajojen sisällä.

Niiden pitäisi olla kestäviä ja korjattavissa kotimaassa.

Samoin heidän ruokansa tulisi olla kotimaista, ja tuottajille pitäisi maksaa siitä kunnon palkka.

Koululaisten tulisi boikotoida h&m:n, dressmanin, glitterin tai Kappahlin kaltaisia vaate- ja krääsäliikkeitä, ja vaatia heidän että vaatteensa valmistetaan Suomessa kotimaisesta hampusta.

Yhdenkään koululaisen ei pitäisi käyttää halpa- ja lapsityövoimalla tuotettuja tavaroita eikä vaatteita.

Tässä vain muutama esimerkki.

Kestäisikö yhteiskuntamme tällaisen massiivisen koululaisten lakon? Ei kestäisi. Se patistaisi lapset ja nuoret takaisin kouluihinsa.

Paitsi Thunbergia.

Yksin hän on mukava ja harmiton maskotti, jonka kanssa Sauli Niinistönkin kelpaa poseerata, ja laulaa kilpaa, kuinka ilmastotavoitteiden täytyy olla kunnianhimoisia.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu