Jos Kekkonen nousisi haudastaan

Retorinen kysymys: Jos kuvassa oleva herra, entisen Suomen tasavallan presidentti Urho Kekkonen nousisi haudastaan tämän päivän Suomeen ja maailmaan, mihin nykyiseen puolueeseen hän liittyisi ajamaan kansakuntamme yhteistä etua ja asiaa?

Vihreisiin?

Li Anderssonin vasemmistoon?

Juha Sipilän kanssa keskustaan?

Perussuomalaisiin? Kokoomukseen? Antti Rinteen SDP:hen? Vai peräti ruotsalaiseen kansanpuolueeseen?

Olen elänyt Kekkosen aikana. Myöhemmin nuorena miehenä Koiviston aikana. Sen jälkeen Ahtisaaren aikana. Halosen aikana. Ja nyt Niinistön aikaa.

En tiedä, kultaako aika muistot, mutta muistan parhaimpana ja vauraimpana aikana juurikin Kekkosen ajan. Paasikivi-Kekkosen linja piti ja Suomessa oli pääsääntöisesti asiat kunnossa.

Toiseksi muistan Koiviston aikakauden, jota varjosti pankkikriisi, sekä vientiteollisuuden ja ylipäätään idänkaupan romahtaminen 1990 -luvun alussa, Neuvostoliiton hajottua.

Ahtisaaren aikakaudesta alkoi vasta kuitenkin todellinen alamäki. Meille saapui, kansalle lähes tuntematon, presidentti Namibiasta YK:n tehtävistä.

Oli sentään valkoihoinen. Mutta eipä ihonvärillä ole merkitystä. Jonakin päivänä saamme todennäköisesti vielä ensimmäisen tummaihoisen presidentin.

Onhan meillä ollut jo naispresidentti, ja valtamedia antoi eilen ensimmäisen kerran kansalaisten ymmärtää, että ylivoimaisesti suosituin presidentti Niinistön seuraajaksi on Pekka Haavisto.

Saamme siis ensimmäisen seksuaalivähemmistöön kuuluvan presidentin. Se ei tosin ole vielä kirkossa kuulutettu asia, mutta mediapeli alkoi eilen.

Ahtisaaren aikana Suomi vietiin valtamedian aivopesun avulla Euroopan unionin jäseneksi.

Markka vaihtui euroksi.

Ahtisaarta seurasi punavihreä, iki-ihana, pikku Myy, ja Conan O Brianin showssakin esiintynyt Tarja ”seta” Halonen.

Halosen aikana elettiin siinä harhassa, että Suomi vain vaurastuu, voi hyvin, ja pystyy mihin tahansa. Huolimatta siitä, että Suomen valtion konkurssi oli jo pitkällä.

Neuvostoliiton hajoamisesta lähtien, 90-luvun alusta alkaen, valtion velka alkoi paisua sellaisiin summiin, etten sitä edes osaa paperille kirjoittaa.

Montako nollaa tulee 105 miljardiin euroon?

Kun Esko Ahon hallitus aloitti 1991, Suomen valtion velka oli alle kymmenen miljardia euroa. Kun se lopetti neljän vuoden päästä, ja Suomi pääsi EU:n nettomaksajaksi, valtion velka oli kasvanut 60 miljardiin euroon.

Nyt valtionvelka kasvamassa 110 miljardiin euroon. Ei siis 110 miljoonaan vaan miljardiin.

Summa on täysin tähtitieteellinen, eikä taida Suomen luonnonvarat riittää sen maksamiseksi takaisin.

Jos Euroopan keskuspankki (ja muut velkojat) lunastaa omansa pois, siinä menee niin pohjavedet kuin järvetkin, metsät ja kaivokset, infrastruktuuri, tieverkosto, kaikki, eikä se edes riitä Suomen valtion kuiville saamiseksi.

Ja tämä pakkolunastus on jo alkanut, jos ette sitä huomaa.

Hallitus hallitukselta valtion omaisuutta joudutaan myymään.

Tulee ikävä vielä Kekkosen aikoja, kuka niitä muistaa.

Sähköverkko meni jo osittain ulkomaiseen omistukseen Caruna kaupassa, jonka toteutti tuleva presidentti Pekka Haavisto.

Tähän liittyen oletteko katsoneet sähkönsiirtohintojanne?

Jos sähkönkulutuslasku on, niin kuin minulla, 24 euroa kuukaudessa, siirtomaksu on 60 euroa.

Tässä minun (tai pankin omistamassa) kiinteistössä on kaksi asuntoa, mutta koska ei ole vuokralaista, sähkö siirtyy yhdellä laskulla koko taloon.

Toisin on asiat pari-, rivi-, saati kerrostaloissa. Jokaiseen asuntoon sähkö siirretään erikseen.

10 asukkaan talossa kuudenkympin siirtolasku kertautuu kymmenellä, joten asukkaat maksavat sähkönsiirrosta ko. taloon yhteensä 600 euroa kuukaudessa.

Jos taas kysymys on isosta viidenkymmenen asunnon kerrostalosta, asukkaat maksavat sähkönsiirrosta kyseessä olevaan taloon 50 × 60 euroa elikkä kolmetuhatta euroa kuukaudessa.

Eli siis yhden ainoan taloyhtiön asukkaat maksavat vuodessa sähkönsiirrosta yhteensä 12 × 3000 euroa, elikkä 36 000 euroa vuodessa sähkönsiirrosta🤯.

Ilmankos ne haluaa että kaikki ihmiset muuttaisivat isoihin kaupunkeihin pieniin kerrotaloasuntoihin – siinä on hyvä potti sähköverkon omistajille.

Mutta takaisin asiaan.

Olisiko tällainen ryöstö ollut edes mahdollista Kekkosen aikana?

Jos Kekkonen nousisi haudastaan tämän päivän Suomeen ja maailmaan, mihin puolueeseen hän liittyisi nähdessään tämän kaiken?

Pystyisikö hän, diktaattorin ottein, vielä palauttamaan meille sen Suomen, joka meiltä aseitta vietiin?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu