Kuka pelkää uusia vaaleja?

Kokoomus pelkää uusia vaaleja. Se kävi selväksi eilen Antti Häkkäsen suulla Asian ytimessä -ohjelmassa.

SDP pelkää uusia vaaleja.

Keskusta pelkää uusia vaaleja.

Vihreät pelkää uusia vaaleja.

Vasemmisto pelkää uusia vaaleja.

Perussuomalaiset sen sijaan toivovat uusia vaaleja.

On selvää, että jos nykyinen hallitus kaatuu, yritetään väen väkisin saada kasaan hallitus nykyisestä eduskunnasta.

Sinne toivottaisiin myös perussuomalaisia. Mutta vain pelinappulaksi. Enkä usko, että Jussi Halla-ahon johtama ryhmä alentuu hallitukseen ilman uusia vaaleja. Uudet vaalit merkitsevät perussuomalaisille sitä, että heistä tulee väistämättä maan suurin puolue. Ennemmin tai myöhemmin.

Perustuslaki lähtee siitä, että ennenaikaiset vaalit ovat vihoviimeinen takaportti ja konsti. Jos hallitus nyt kaatuu, tulee uudet hallitusneuvottelut, jotka kutsuu koolle edellisten vaalien suurin eduskuntaryhmä – se on Sdp.

SDP:n asema ei kuitenkaan vastaa tämän hetkistä kansanvallan tahtoa. SDP:n kannatus on pudonnut jo Vihreiden taakse. Toisin sanoen SDP:llä ei ole enää kansalaisten mandaattia toimia hallituksen muodostajana.

On suorastaan irvokasta, että tällaisella kannatuspohjalla oleva puolue jatkaisi piikki paikalla vielä hallituksen kaaduttua.

Tähän perustuen ennenaikaiset vaalit ovat hyvin perustellut.

Joka tapauksessa perussuomalaisten kannattaa nyt odottaa kärsivällisesti. Hallitukseen ei kannata lähteä ilman uusia vaaleja. Tulivatpa ne ennenaikaisena tai vasta ajallaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu