Rinteen käsi kerrankin oikeassa taskussa

Maikkari uutisoi: Rinteen puheet herättävät hämmennystä: Ehdotti pienimpien työeläkkeiden korottamista työeläkerahastojen varoilla

Työeläkerahasto tarkoittaa pääomaa, jonka eläkeyhtiö tai eläkelaitos on koonnut eläkkeiden maksamiseen. Mitä pahaa siinä siis on, jos pienimpiä työeläkkeitä korotetaan eläkkeiden maksamiseen alunperinkin tarkoitetusta kassasta? Vai pelkääkö eliitti omien miljoonaeläkkeidensä puolesta🤔?

Suomen suurimpien työeläkevakuutusyhtiöiden johtajien palkat ovat suuremmat kuin kohutun postinjohtajan miljoona palkka.

He saavat noin 100 000 euron kuukausipalkkaa. Siitä summasta on helppo maksella ja kerryttää itselleen muhkeaa eläkettä.

Tällaisia suurituloisia ihmisiä työskentelee julkisella sektorilla ja valtion yhtiöissä paljon, erilaisina johtajina ja virkamiehinä.

Toki myös yksityisellä, mutta esimerkiksi Supercellin kovatuloiset johtajat kantavat itse firmansa tulosvastuuta (ja eläkevastuuta) – yhteiskunta ei huolehdi heistä, vaan päin vastoin he verotuloillaan yhteiskunnasta.

Mutta takaisin pieniin eläkkeisiin. Siinä missä postin, Ilmarisen, Varman tai Sitran johtaja tulee kuittamaan miljoonien eläkkeet, toiset joutuvat kituuttamaan tuhannen euron tai jopa alle eläkkeellä.

Pienestä palkasta on ollut vaikea maksaa isoa eläkettä.

Ehkä työura on jäänyt lyhyemmäksi vaikkapa sairastumisen vuoksi.

Tai ehkä olet tehnyt työtä, kuten omien lasten hoitaminen kotona, jota ei kunnon työksi edes lueta.

Pienten lasten ja kodin hoitamista ei näet pidetä työnä lainkaan, vaikkakin moni vanhempi pakenee tuossa elämäntilanteessa töihin huilaamaan.

Joka tapauksessa olen ihmetellyt sitä, että työeläkerahaston rahoja pantataan kuin kruunun kalleuksia, eivätkä ne tunnu tavallisten ihmisten eläkkeisiin riittävän🤔. Tai ikään kuin eläkerahaston rahat eivät olisi tarkoitettu tavallisten ihmisten eläkkeiden maksua varten lainkaan.

Epäilen kyllä pahasti että eliitti, joka on koonnut itselleen miljoona eläkkeet, pelkää omien miljooniensa puolesta – sen verta kovasti eliitin vahtikoira Kokoomus asiasta älähti.

Miksei vappusatasta voisi ottaa työeläkerahaston eläkesäästökassasta?

Vai pelottaako Ilmarisen ja Varman johtajia (ja eliittiä yleensä), että oma miljoonaeläke vaarantuu, kun työeläkerahaston rahoja käytetään köyhien eläkeläisten auttamiseen?

Tähän loppuun sopii hyvin lainata Raamatun vihapuhetta:

”Mutta te rikkaat — voi teitä! Te olette jo onnenne saaneet.” Luuk.6;24

”Kuulkaa, te rikkaat! Itkekää ja valittakaa kurjuutta, joka tulee osaksenne.
2 Teidän rikkautenne on lahonnut ja teidän vaatteenne ovat koin syömiä.

3 Teidän kultanne ja hopeanne on ruosteessa. Niiden ruoste on todistava teitä vastaan, ja se syö lihaanne kuin tuli. Te olette koonneet rikkauksia näinä lopun aikoina.

4 Te olette riistäneet palkan työmiehiltä, jotka ovat leikanneet teidän peltonne. Kuulkaa: se palkka huutaa, ja korjuuväen valitukset ovat tulleet Herran Sebaotin korviin.

5 Te olette maan päällä eläneet yltäkylläisyydessä ja mässäilyissä, te olette lihottaneet sydäntänne teurastuspäivänä.” Jaak.5:1-5.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu