Suomen huoltovarmuus

Nyt kun päättäjämme presidentti Sauli Niinistön ja hallituksen johdolla ovat päättäneet lähteä tekemään maailman kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa, haluan tarkastella asiaa huoltovarmuuden näkökulmasta katsottuna.

Kansanedustaja Mikko Kärnä kertoi, miten hän on varautunut poikkeustilanteita varten – lihaa, marjoja, metsästysaseita, patruunoita ja kultahippuja.

Sen sijaan hallitus on kuntapoliitikot edellä tekemässä aloitteita, jossa kotimaisen maidon ja lihan tarjoilu kouluissa, sairaaloissa ja vanhusten hoitolaitoksissa vähennetään puoleen ja sitten kielletään kokonaan.

Näin hallitus tappaa paitsi kotimaisten maidon ja lihan tuottajien elinkeinon myös Suomen huoltovarmuuden poikkeustilanteita kuten sotaa varten.

Suomi myi jo tärkeimmän sähköverkkonsa ulkomaiseen omistukseen Pekka Haaviston johdolla.

Se jos mikä on ekoteko.

Mutta huoltovarmuuden kannalta se ei liene ollut viisasta.

Ehkä meidän kannattaa myydä myös vesijohtoverkosto, metsähallituksen maat , pohjavedet, pellot ja leiväntuotanto ulkomaille.

Näin varmistamme sen, että poikkeustilanteissa olemme täysin avuttomia.

Kuten Saksa. Sen kunnianhimoinen ilmastopolitiikka on ajanut Saksan energiantuotannon tilanteeseen jossa se on täysin riippuvainen Venäjän kaasusta ja Nord Streamin kaasuputkihankkeista.

Ehkä se on sitten niin, että meidän on parasta syödä vain soijarouhetta ja soijasuikaleita kotimaisen lihan sijaan. Mutta kun ei niitä syö edes minun koirakaan – sille on joka tapauksessa hankittava lihaa.

Totta puhuen olen joskus ollut kasvissyöjä ja opetimme lapseni syömään soijasuikaleita ja -nakkeja.

Nyt he ovat molemmat lihansyöjiä ja toinen metsää sekä kalastaa.

Oma huoltovarmuuteni perustuukin maaseudulla olevan maan, metsän, järven ja pohjaveden omistukseen.
Poikkeustilanteen sattuessa pakenen maalle.

En tarvitse välttämättä edes sähköä.

Pönttö- ja leivinuuni sekä puulämmitteinen hella antavat lämpöä ja ruokakin maistuu niissä valmistettuna paremmalta.

Kotipaikallani on asuttu ja eletty aina 1600 luvulta lähtien – ilman yhteiskunnan avustuksia tai tukia.

Lähden siis pakolaiseksi omalle maalleni.

Sen sijaan hallitus näyttää ilmastopolitiikkansa lisäksi tavoittelevan Euroopan kunnianhimoisinta turvapaikkapolitiikkaa.

Mitä tämä tarkoittaa huoltovarmuuden kannalta?

Ministerit eivät suostuneet edes vastaamaan, kun opposition edustajat kysyivät selvällä suomen kielellä, mitä välimereltä pelastetuille siirtolaisille tehdään?

Mitä on sovittu? Kuinka paljon on tulossa? Milloin? Ja kuinka pitkä sopimus on?

Kun edustaja Mauri Peltokangas kysyy, mikä kansainvälinen sopimus velvoittaa lähettämään salakuljetusveneestä pelastetut ihmiset eteenpäin eikä palauttamaan heitä kotimaahansa, eduskunnan puhemies kysyy: ”Mikä oli kysymys?”, ja tylysti päättää keskustelun toteamalla, ettei ollut kysymystä.

Tällainen avokätinen turvapaikkapolitiikka ajaa ihmisiä hukkumaan merelle. Se lisää salakuljetusbisnestä ja loppukädessä tuhoaa valtion huoltovarmuuden. Sillä ei mikään julkinen talous kestä nykyistä turvapaikkapolitiikkaa.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2630282080355634&id=427285253988672&sfnsn=mo&d=n&vh=e

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu