Puheet Nato-kansanäänestyksen kiertämisestä vastuuttomia

Viime aikojen keskustelu koskien kansanäänestystä Natosta, on mielestäni huolestuttavaa. Viittaan maan kolmanneksi suurimman puolueen kokoomuksen johtohahmojen kannanottoihin siitä, ettei kansanäänestystä tarvittaisi.

Ottamatta kantaa siihen, pitäisikö Natoon hakea menneisyydessä, nyt tai tulevaisuudessa tai että onko kansalla sotilasliitosta oikeat vai väärät tiedot ja että vaatiiko valtiosääntö äänestystä vai ei, en ymmärrä asennetta keskustelussa.

Suomi on pieni maa ja meillä ei ole varaa sisäiseen jakautumiseen ulkopolitiikan suurissa kysymyksissä. Natoon jos joskus haettaisiin, siitä pitäisi vallita riittävän suuri kansallinen yhteisymmärrys – vähintään enemmistön on oltava takana.

Olimme sotilasliitossa tai emme, maatamme puolustavat ensisijaisesti suomalaiset eivätkä muut. Puolustautuminen onnistuu avoimessa yhteiskunnassa vain, jos kansalla on maanpuolustustahtoa.

Maanpuolustustahdon kannalta on aivan keskeistä, että kansan keskuudessa vallitsee riittävä yksimielisyys kansallisen linjan oikeellisuudesta. Nyt mielipidetiedustelut ovat jatkuvasti osoittaneet, ettei natoon liittymisestä vallitse yksimielisyyttä.

0
janimakela
Perussuomalaiset Lappeenranta

Olen isänmaallisten arvojen pohjalta toimiva maltillisen konservatiivinen yleispoliitikko. Asetan Suomen ja suomalaiset etusijalle muuttuvassa maailmassa. Tämä maa ja kansa ovat itsenäisyyden ja hyvinvoinnin arvoisia nyt sekä tulevaisuudessa.

Olen perussuomalaisten 2. kauden kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Toimin eduskuntaryhmämme 1. varapuheenjohtajana. Olen suuren valiokunnan 1. varapuheenjohtaja sekä valtiovarainvaliokunnan varajäsen, mukana liikennejaostossa sekä sivistys- ja tiedejaostossa.
Muihin luottamustoimiini lukeutuu toimiminen Veikkauksen hallintoneuvoston varapuheenjohtajana. Kunnallisella tasolla toimin Lappeenrannassa kaupunginvaltuutettuna 2013 alkaen sekä kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu