EU-linjan muututtava vaaleissa

Eduskuntavaaleissa päätetään myös EU-asioista ja se on äänestäjän hyvä muistaa. Eduskunnassa käsiteltävistä asioista lukumääräisesti suurin osa on suoraan EU-asioita ja käytännössä muihinkin liittyy jotenkin EU.

On helppoa ajatella asiat kaukaiseksi ja ettei niillä olisi vaikutusta omaan elämään. Toisin on; vaikkapa tällä hetkellä EUssa on vireillä hanke kieltää kertakäyttöastiat pikaruokaloissa ja pakottaa kaikkialle pestävät astiat.

Ellei asiaan vaikuteta, asetus astuu voimaan ja lyö taas kovan iskun Suomen metsäteollisuuteen. Ympäristö ei tästä hyötyisi, vaan jopa kärsisi muoviastioiden pesemisestä. Brysselissä ei asu useinkaan edes niin paljon viisautta kuin Helsingissä.

Suomen eduskunta on keskeinen EU-päättäjä. Suuri valiokunta kuulee asioissa eri valiokuntia niiden osaamisalueiden mukaan ja määrittelee Suomen kannan. Tätä kantaa hallituksen on noudatettava neuvotteluissa Brysselissä.

Suomi on pieni maa, ei kokoaan suurempi ja vaikutusvaltaa on sen mukaisesti. Kuitenkin päättäväisellä vaikuttamisella ajoissa ja yhdellä äänellä puhuen, pienikin maa voi saada viestinsä kuuluville. Ongelmana Marinin (SDP) hallituksen ajassa on ollut kaikkien näiden puute.

Hallituksen linja EU:ssa kansallisen edun, kilpailukyvyn ja työllisyyden kannalta Suomelle tärkeissä kysymyksissä on ollut koko ajan hakusessa ja myöhässä. Kun komissio antaa esityksen, ei siihen enää saa suuria muutoksia. Muut ovat jo läksynsä tehneet, kompromissit on leivottu ja rahat jaettu.

Näin ei voi jatkua. Olemme olosuhteiltamme niin erilainen maa Keski-Eurooppaan verrattuna, että erityispiirteemme on pakko huomioida. Me tarvitsemme energiaa ja liikennettä kylmän ilmaston ja pitkien etäisyyksien takia. Meidän täytyy saada hyödyntää metsävarojamme.

Perussuomalaiset edustavat selvää kansallisen edun ja Suomen etusijalle laittamisen linjaa EU:ssa. Olen ollut tätä linjaa kahden kauden ajan rakentamassa suuressa valiokunnassa. Suomen tulisi saada ulos jotain hyötyä unionista, eikä olla ikuinen maksumies.

janimakela
Perussuomalaiset Lappeenranta

Olen isänmaallisten arvojen pohjalta toimiva maltillisen konservatiivinen yleispoliitikko. Asetan Suomen ja suomalaiset etusijalle muuttuvassa maailmassa. Tämä maa ja kansa ovat itsenäisyyden ja hyvinvoinnin arvoisia nyt sekä tulevaisuudessa.

Olen perussuomalaisten 3. kauden kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Toimin perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Lisäksi olen liikennevaliokunnan jäsen sekä suuren ja perustuslakivaliokunnan varajäsen.

Muihin luottamustoimiini lukeutuu toimiminen Veikkauksen hallintoneuvoston varapuheenjohtajana. Kunnallisella tasolla toimin Lappeenrannassa kaupunginvaltuutettuna 2013 alkaen, aluevaltuutettuna 2021 alkaen sekä Etelä-Karjalan maakuntahallituksen 2. varapuheenjohtajana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu