EU-linjan muututtava vaaleissa
Eduskuntavaaleissa päätetään myös EU-asioista ja se on äänestäjän hyvä muistaa. Eduskunnassa käsiteltävistä asioista lukumääräisesti suurin osa on suoraan EU-asioita ja käytännössä muihinkin liittyy jotenkin EU.
On helppoa ajatella asiat kaukaiseksi ja ettei niillä olisi vaikutusta omaan elämään. Toisin on; vaikkapa tällä hetkellä EUssa on vireillä hanke kieltää kertakäyttöastiat pikaruokaloissa ja pakottaa kaikkialle pestävät astiat.
Ellei asiaan vaikuteta, asetus astuu voimaan ja lyö taas kovan iskun Suomen metsäteollisuuteen. Ympäristö ei tästä hyötyisi, vaan jopa kärsisi muoviastioiden pesemisestä. Brysselissä ei asu useinkaan edes niin paljon viisautta kuin Helsingissä.
Suomen eduskunta on keskeinen EU-päättäjä. Suuri valiokunta kuulee asioissa eri valiokuntia niiden osaamisalueiden mukaan ja määrittelee Suomen kannan. Tätä kantaa hallituksen on noudatettava neuvotteluissa Brysselissä.
Suomi on pieni maa, ei kokoaan suurempi ja vaikutusvaltaa on sen mukaisesti. Kuitenkin päättäväisellä vaikuttamisella ajoissa ja yhdellä äänellä puhuen, pienikin maa voi saada viestinsä kuuluville. Ongelmana Marinin (SDP) hallituksen ajassa on ollut kaikkien näiden puute.
Hallituksen linja EU:ssa kansallisen edun, kilpailukyvyn ja työllisyyden kannalta Suomelle tärkeissä kysymyksissä on ollut koko ajan hakusessa ja myöhässä. Kun komissio antaa esityksen, ei siihen enää saa suuria muutoksia. Muut ovat jo läksynsä tehneet, kompromissit on leivottu ja rahat jaettu.
Näin ei voi jatkua. Olemme olosuhteiltamme niin erilainen maa Keski-Eurooppaan verrattuna, että erityispiirteemme on pakko huomioida. Me tarvitsemme energiaa ja liikennettä kylmän ilmaston ja pitkien etäisyyksien takia. Meidän täytyy saada hyödyntää metsävarojamme.
Perussuomalaiset edustavat selvää kansallisen edun ja Suomen etusijalle laittamisen linjaa EU:ssa. Olen ollut tätä linjaa kahden kauden ajan rakentamassa suuressa valiokunnassa. Suomen tulisi saada ulos jotain hyötyä unionista, eikä olla ikuinen maksumies.
Mitens on Nea Uusitalon omakohtaisen samaistumisen kanssa kommentissaan muista eri mieltä olevista esittämästään mielipiteestä? Sanot jokseenkin rumalla kielikuvalla, joka kuitenkaan onneksi ei ole yleinen kielikuva, kun sinä sanot ”Persreijistiönistien Trumpistinen uho, syyttelypolitiikka ja valikoiva rasismi ovat täysin käsittämätön yhtälö mitä tulee Suomen pärjäämiseen.” Syyttelyä on tuo Nea kommenttisi sisältö kokonaan.
Olen huomannut tämän alustan keskustelujen hiipuneen huomattavasti, eikä se suinkaan ole ihme, kun saa lukea vaikkapa Uusitalon suoltamia mielipiteitä!
Ilmoita asiaton viesti
Onneksi Uusitalo valitsee vertauskuvat kirjoituksissaan huolella. Niiden kautta paljastuu jotain tärkeää kirjoittajasta, vaikka sitä hän yrittää peittää.
EU asioissa Suomen liittouduttava muiden pohjoismaiden kanssa saadakseen vaikutusvaltaa.
Ilmoita asiaton viesti
Liittoutuminen muiden pohjaismaiden kanssa on tottakai järkevää ja
sitähän tietenkin edistää mm. valmius ravistaa Ruotsin käsi irti tässä taannoin niin paljon mainostetussa hand i hand tillsammans Natoon liittymisen politiikassa, välittömästi jos Erdogan yskäiseekin Ankarassa.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä Erdoganin vilustumisoireita on seurattava tarkoin. Onhan hän entisen Maailman vallan edustaja, joka muinoin hallitsi suurta osaa lähi-Itää ja Espanjaa.
Ilmoita asiaton viesti
Älkää ruokkiko tätä trollia. 😇
Ilmoita asiaton viesti
Well, sensuuri iski välittömästi, kun otettiin käyttöön persreijistön itse viljelemä retoriikka.
Ilmoita asiaton viesti
Erityisen suuri ongelma voi olla se, että jos joka toinen Suomen hallitus myy EU:lle kaiken mahdollisen, vahvoilla juridisilla ja taloudellisilla sitoumuksilla, niin joka toisella hallituksella on melkoinen soppa hämmennettävänä sen kanssa.
Lisäksi siinä on hienoisia vaikeuksia saada aikaan hallitus, joka ei hännystelisi Brysseliä niiaten ja kumartaen, huomioiden että hallitukseen tulee väistämättä joko Kokoomus tai SDP. Vaikeaa on, mutta parempaa ei tietenkään voi saada näiden puolueiden ja kannatuslukujen vallitessa.
Ilmoita asiaton viesti
EU.sta ei ole kuin haittaa. Sinne liityttiin turvallisuutta ajatellen. Mutta sille ei enää ole tarvetta jos/ kun liitytään Natoon
Ilmoita asiaton viesti
EU:sta turvallisuutta? Mielenvikainen ajatus jo lähtökohtaisesti. Sieltä ei saa kuin poliittista realismia, ja se realismi on usein kylmää.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä EU jäsenyys varmasti on ja on ollut myös turvallisuuspoliittinen valinta ja kiitos siitä aiemmille päättäjille.
Toki tuonut mukanaan paljon muutakin, mutta pienemmän pahan tie oli valinta liittyä.
Ilmoita asiaton viesti
Itse äänestin liittymisen puolesta.
Tuolloin liityimme talousunioniin jossa tavaran ja rahan kulku vapautuisi kaikesta byrokratiasta. Minkä se myös teki. Nähdäkseni huomattava helpotus kaupalle yleensä.
Sittemmin meidät pakkoliitettiin Euroon ja se tehtiin liian korkealla markkakurssilla mikä tarkoitti sitä että kilpailukykymme katosi yön yli.
Nyt olemme jo pitkällä liittovaltiokehityksessä, kehityksessä joka tekee Euroopasta Neuvostoliittoa vastaavan, täysin keskusjohtoisen liittovaltion.
Tähän liittymisen puolesta en äänestänyt.
Ilmoita asiaton viesti
Jenkkilä on liittovaltio jonka osavaltioiden lainsäädäntö ja tavat poikkeavat joskus jopa käsittämättömalläkin tavalla toisistaan ja kaikkien näiden taloutta ja intressejä suojelee yhteinen liittovaltion ulkopolitiikka ja sitten viimekädessä vahvat asevoimat.
Joten siinä se moka jonka vuoksi EU ei kykene sotilaallisesti turvaamaan ainakaan tosipaikan tullen juurikaan mitään ilman NATO:n suojaa.
Nyt kun tiedetään(kö?) ettei NATO:n mahtavimman sotilasmahdin USA:n taloudelliset intressit ole suinkaan samat kuin EU:n niin minusta oli ja on järjetöntä ettei sellaista suojaa ryhdytty jo aivan alun pitäen rakentamaan, kun nyt kerran liittouduttiin.
Nythän se sitten selvisi miten ne pelkällä bisneksellä pidetään hommat kasassa…
Ilmoita asiaton viesti
Politiikassa joka perustuu monien maiden politikkojen itsekkäisiin ajatuksiin, ei tietenkään voi olla järkeä.
Ilmoita asiaton viesti
Jenkkien liittovaltiossa tämä kuitenkin toimii, osavaltioilla on omat lainsäädäntöelimensä sekä hallintonsa.
Liittovaltiotasolla toimivat senaatorit ja kongressiedustajat pyrkivät takuulla pitämään oman osavaltionsa puolia. Mikäli eivät, niin jatko on sitten heti seuraavissa vaaleissa katkolla.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikki poliittiset järjestelmät toimivat hetken, mutta kuten kaikki systeemit Maailmassa, ne alkavat hajota heti saavutettuaan kasvunsa huipun.
Historiasta näemme ettei varsinkaan politiikassa mikään toimi ikuisesti, vaan hyvätkin udeat toimivat hetken ja sitten kuihtuvat. Entropian laki soveltuu ja toimii myös fyysikan ulkopuolella aatteiden ja ilmiöiden kohdalla.
Ilmoita asiaton viesti
No mikäs järki sitten on liittyä Natoon, jonka mahtivaltion oletat olevan repeämässä?
Ilmoita asiaton viesti
Se on vain tämä aikaero nykyhetken ja Venäjän täydellisen lakastumisen välillä. Näissä prosesseissa kuluu äkkiä kymmeniä vuosia, mutta lopputulos on varma. Venäjän historiallista tuhoa odotellessa on pidetytävåä huolta Suomen hyvin voinnista, muuten olemme äkkiä osa Venäjän federatiota.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen kilpailukyky ei hävinnyt euroon liittymisen vuoksi vaan omilla päätöksillämme joista pahin oli Vahasen/kataisen porvarihallituksen ”Sari sairaanhoitajalle” lupaama ja toteuttama palkankorotus jota seurasi niin koko julkinen kuin yksityinenkin sektori.
Ilmoita asiaton viesti
Vaan kun Sari Sairaanhoitaja ei saanut sitä mitä nykyään kutsuttaisiin vappusataseksi.
Tuon ylikorkean markkakurssin jopa ekonomistit, ja jos oikein muistan niin jopa Sixten Korkman on sanonut.
Se vain on kuuma peruna edelleen koska tuohon aikaan taisi olla SDP puikoisssa.
Ilmoita asiaton viesti
Ion Mittlerin agenda taitaa olla ettei kuuluta muuhun kuin osaksi Venäjää,,,katsokaapa tarkemmin tämän juttuja ja sen puoluetta. Sieltä näette mitä arvoja nämä edustaa. VKK sarjaa…
Ilmoita asiaton viesti
Hmm. Ähymm. Mjaah.
Ilmoita asiaton viesti
Olisiko kannattanut yrittää Vapauden Liiton sijaan VKK puoluetta, olisit päässyt otsikoihin Anon kanssa…nyt et pääse mihinkään otsikoihin…ei edes vitsi. Samanlaisia Kremliä tukevia puolueita kumpikin, kaikki tietää sen. Tämä Mitllerille…tulee mieleen joku 1930-1940 luvun nimi tuosta…sattumaa..
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän tuota eu:a voisi ehkä alkaa sietämään mikäli eu torppaisi Suomen politiikkojen innon estää kaikki hyvä mitä eu:sta voisi tulla. Kaikki paskat sieltä kyllä on kuitattu heti kun on vihjattu vähänkin jotain olevan tulossa.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen olisi pitänyt liittyä NATO jäseniksi 90-luvulla. Katsokaa missä nyt mennään…mm Norja ei kuulu EU:hun, mitenkä niillä menee…
Ilmoita asiaton viesti
Kansallinen etumme saattaa olla kerta-astiateollisuuden vaalimisessa. Kuitenkin EU ymmärtää asettaa maailman edun meidän pienen kerta-astiateollisuutemme edelle.
On kyllä ihme, että näin yksinkertainen ja ymmärtämätön voi olla suomalainen kansanedustaja. Onneksi yksikään äänestäjä ei anna valtakirjaa EU-eron valmisteluun tällaisena aikana.
Ilmoita asiaton viesti
NATO-asiassa olette väärässä sekä jytkyttäessänne hiilihumppaa, tosin sordiinolla.
Ilmoita asiaton viesti