Pääsevätkö perussuomalaiset helpolla?

Ilta-Sanomat kirjoitti analyysin 12 syystä, joihin perussuomalaisten noussut kannatus heidän mielestään perustuu. Osasta väittämiä oli mahdollista olla samaa mieltä, mutta tähän takerruin;

”Perussuomalaiset on päässyt helpolla kaikessa muussa paitsi maahanmuuttokysymyksissä. Verotus, työllisyys, sote, sotu-uudistus, koulutus – mikä on perussuomalaisten linja ja vaihtoehto politiikan ruisleivässä? Perinteiset politiikan kysymykset eivät ole syy äänestää perussuomalaisia, muut puolueet ja media eivät tivaa perussuomalaisilta näitä kysymyksiä.”

Totta kappaleessa on viimeinen lause pilkun jälkeen – media ei todellakaan kysy perussuomalaisilta näistä politiikan ”oikeista asioista”.

Media ei todellakaan katso läpi puolueohjelmiamme, joissa kerrotaan paljon puolueen linjasta näiden kysymysten suhteen. Media ei todellakaan pääsääntöisesti soittele läpi eri valiokuntiin kuuluvia kansanedustajiemme ja kysy linjaamme ajankohtaisiin käsittelyssä oleviin eri alojen asioihin.

Oma aktiivisuus ei tilannetta suurestikaan muuta. Kun näistä asioista jatkuvasti lähetetään tiedotteita eduskuntaryhmän toimesta, edustajien itsensä ja avustajien toimesta, ne eivät juurikaan pääse julkisuuteen. Puolueen äänenkannattajan Suomen Uutisten ansiosta edes aktiivisimmat puoluetoimijat saavat tietoa kansanedustajiemme tekemisistä.

Jos itse kirjoitan mielipidekirjoituksen jossa kerron omasta ja puolueen linjasta johonkin asiakysymykseen, se julkaistaan todennäköisemmin vain omassa maakunnassa. Muut jopa saman vaalipiirin lehdet ohittavat olan kohauksella kirjoituksen, jossa on allekirjoittajana Suomen suurimman puolueen eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Minä en kutsuisi tätä ”helpolla pääsemiseksi”, vaan äärimmäisen turhauttavaksi mediapimennoksi.

janimakela

Olen isänmaallisten arvojen pohjalta toimiva maltillisen konservatiivinen yleispoliitikko. Asetan Suomen ja suomalaiset etusijalle muuttuvassa maailmassa. Tämä maa ja kansa ovat itsenäisyyden ja hyvinvoinnin arvoisia nyt sekä tulevaisuudessa. Olen perussuomalaisten 2. kauden kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Toimin eduskuntaryhmämme 1. varapuheenjohtajana. Olen suuren valiokunnan 1. varapuheenjohtaja sekä valtiovarainvaliokunnan varajäsen, mukana liikennejaostossa sekä sivistys- ja tiedejaostossa. Muihin luottamustoimiini lukeutuu toimiminen Veikkauksen hallintoneuvoston varapuheenjohtajana. Kunnallisella tasolla toimin Lappeenrannassa kaupunginvaltuutettuna 2013 alkaen sekä kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu