Perussuomalaiset tärkeiden valintojen edessä

Perussuomalaisten puoluekokous lähestyy ja ehdokkaita vastuupaikoille alkaa ilmoittautua. Se on hyvä ja puolueen kannalta positiivinen asia, että tehtävistä syntyy aito kilpailu – etenkin nyt, kun hyvä istuva puheenjohtaja on väistymässä.

Olen saanut joitakin kyselyitä ehdokkuudesta eri tehtäviin, lähtien varsinaisesta puheenjohtajasta. Tällä hetkellä tilanne on se, etten ole pyrkimässä ehdolle puoluekokouksessa. Ajatus ei ole täysin poissuljettu, jos kannatusta löytyy, mutta epätodennäköinen.

Toimin eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtajana ja koen kyseisen tehtävän erittäin mielenkiintoiseksi sekä motivoivaksi. Tehtävänsä kullakin ja hattunsa per mies. Tällä hetkellä tehtäviin on ilmoittautunut kelpo ehdokkaita ja lisää varmasti tulee.

Koen myös, että tässä toimiminen edellyttää tiettyä puolueettomuutta. Eduskuntaryhmän tehtävä on tukea jäsenten valitsemaa johtoa ja puheenjohtajiston tehtävä tukea ryhmän työskentelyä. Mahdollisesti en siis lausu julki omia suosikkejani.

Pari sanaa kuitenkin siitä, mitä pidän kriteereinä omissa äänestyspäätöksissäni. Sama koskee koko johtoa, mutta toki ensisijaisesti varsinaista puheenjohtajaa.

Mielestäni puolueen linja ja ohjelma ovat tällä hetkellä hyvät ja oikeat. Niiden muuttamiseen tai edes suureen painotusten korjaamiseen ei ole mielestäni aihetta, puheenjohtajavaalin ei mielestäni pidä olla linjavaali. Tällä voidaan hyvin jatkaa.

Politiikan tärkein työkalu etenkin oppositiossa on julkisuus. Siellä on kyettävä esiintymään, puolueen linja sekä viesti on pystyttävä tuomaan esille niin kysyttäessä kuin omissa ulostuloissa. Puolueen puheenjohtajan kannat uutisoidaan, muiden välttämättä ei.

Suomalainen poliittinen julkisuus on hyvin puheenjohtajakeskeistä. Perussuomalaiset eivät saa julkisuudessa mitään ilmaiseksi, vaan päinvastoin on syytä lähteä siitä, että meidät uutisoidaan negatiivisessa valossa ja asiakannanottomme pimennetään.

Toinen keskeinen tehtävä on oppositiopolitiikan johtaminen. Vaaleihin 2023 lähdetään hakemaan suurimman puolueen asemaa, ja se vaatii onnistumista oppositiossa. On kyettävä löytämään keinot haastaa hallitusta – löytää äänestäjien luottamus.

Tämän ohella nyt valittava johto on se, joka käy mahdolliset hallitusneuvottelut ja mitä todennäköisimmin myös ne henkilöt, jotka mahdollisesti hallitukseen mennessä ottavat avainministeripaikat. Valittujen pitää olla tämän vastuun mittaisia.

Vähemmän näkyvä mutta yhtä tärkeä vastuu puheenjohtajalla ja -jistolla on pitää yhteyttä puolueen kenttään ja kiertää maata tapaamassa aktiiveja sekä kannattajia. Tämä on kovaa työtä, mutta jalkatyö on meillä menestymisen ehdoton edellytys.

Kevyeen hommaan siis eivät ole jäsenet valitsemassa tekijöitä Seinäjoen puoluekokouksessa 14.-15.8.2021. Jokaisella paikalle tulevalla jäsenellä on oma itsenäinen äänioikeutensa. Toivon ja uskon, että perussuomalaiset käyttävät äänensä hyvin.

+7
janimakela
Perussuomalaiset Lappeenranta

Olen isänmaallisten arvojen pohjalta toimiva maltillisen konservatiivinen yleispoliitikko. Asetan Suomen ja suomalaiset etusijalle muuttuvassa maailmassa. Tämä maa ja kansa ovat itsenäisyyden ja hyvinvoinnin arvoisia nyt sekä tulevaisuudessa.

Olen perussuomalaisten 2. kauden kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Toimin eduskuntaryhmämme 1. varapuheenjohtajana. Olen suuren valiokunnan 1. varapuheenjohtaja sekä valtiovarainvaliokunnan varajäsen, mukana liikennejaostossa sekä sivistys- ja tiedejaostossa.
Muihin luottamustoimiini lukeutuu toimiminen Veikkauksen hallintoneuvoston varapuheenjohtajana. Kunnallisella tasolla toimin Lappeenrannassa kaupunginvaltuutettuna 2013 alkaen sekä kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu