Suomalainen häviää europajatsossa

Koronakriisin johdosta kylläkin on peliautomaatit suljettu, mutta yksi automaatti nielee jatkuvasti suomalaisten veronmaksajien rahaa. Tämä euroriippuvaisten pajatso on valitettavasti sellainen, että siinä pelataan yhteisillä rahoilla ja siinä suomalainen häviää aina. Suomen hallitus haluaa taas taata eurooppalaista yhteisvastuuta 800 miljoonalla suomalaisten veronmaksajien rahaa. Me itse emme kyseisistä paketeista hyödy, koska saisimme rahaa muutenkin edullisemmin. Kysymys on vain uudesta euroopan sisäisestä sosiaalituesta ja kehitysavusta.

Hallituksen perustelut välineiden väliaikaisuudesta ovat tyhjiä. Kun valta ja raha kerran annetaan Eurooppaan, ei niitä sieltä takaisin saada suomalaisten päätöksillä. Se riippuu muiden tahdosta. Hallitukselta puuttuvat keinot tehdä lopulta yhtään mitään sen varmistamiseksi, ettei rahoja käytetä myös koronasta johtumattomien ongelmien hoitamiseen eri jäsenmaissa. Luottotappioriski on korkea. On uskomatonta, kuinka hallitus taas kerran kehtaa jaella suomalaisten veronmaksajien rahat pitkin Eurooppaa!

Perustuslakivaliokunta on ollut ahkera yrittäessään perustella, miksi juuri tämä tukipaketti tässä ei olisi perustuslain vastainen, vaikka tosiasiassa jokainen ymmärtää, että kaikki nämä tukipaketit kaventavat eduskunnan budjettivaltaa. Saksan perustuslakituomioistuin sentään otti kantaa siihen, mihin Suomen peruslakivaliokunnan kantti ei ole koskaan riittänyt: sanoi, että nyt piikki kiinni. Lopulta muu pulina on turhaa. Ei auta sanoa, että ”tämä on ongelmallista” – pitää sanoa ”tämä ei käy”.

Valitettavasti myös eduskunta nosti kädet pystyyn asian merkeissä perjantaina, kun hallitus vei kokoomuksen myötävaikutuksella nämä paketit läpi suuresta valiokunnasta. Viimeinen teoreettinen mahdollisuus estää näiden rahojen myöntäminen olisi eduskunnan ison salin torpata rahat lisätalousarvion käsittelyssä kuluvilla viikoilla.

Eikä siinä vielä kaikki: hallitus suhtautuu myönteisesti myös EVM:n käyttöön koronakriisin hoitamisessa, vaikka ei ole edes selvää, että sellainen käyttö olisi EVM:n omien sääntöjen mukaista.

Taattavaa varmasti riittää. Useat euromaat tuolla etelämmässä ovat hoitaneet asiansa niin huonosti, että jo ennen koronaa siellä puhuttiin satojen miljardien suuruisten tukipakettien tarpeista, joita mikään EVM ei riitä kattamaan. Haluaisinkin kuulla hallituksen suunnitelman sen varalle, että jos ja kun nämäkään tukipaketit eivät tule riittämään ja euroalue hajoaa kokonaan tai osittain, niin joko olette valmistautuneet siirtymiseen omaan valuuttaan tai kannaltamme parempaan valuuttaliittoon.

+6
janimakela
Perussuomalaiset Lappeenranta

Olen isänmaallisten arvojen pohjalta toimiva maltillisen konservatiivinen yleispoliitikko. Asetan Suomen ja suomalaiset etusijalle muuttuvassa maailmassa. Tämä maa ja kansa ovat itsenäisyyden ja hyvinvoinnin arvoisia nyt sekä tulevaisuudessa.

Olen perussuomalaisten 2. kauden kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Toimin eduskuntaryhmämme 1. varapuheenjohtajana. Olen suuren valiokunnan 1. varapuheenjohtaja sekä valtiovarainvaliokunnan varajäsen, mukana liikennejaostossa sekä sivistys- ja tiedejaostossa.
Muihin luottamustoimiini lukeutuu toimiminen Veikkauksen hallintoneuvoston varapuheenjohtajana. Kunnallisella tasolla toimin Lappeenrannassa kaupunginvaltuutettuna 2013 alkaen sekä kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu