Todellisuudentajua ratahankkeisiin

Keskustelussa liikenneväylistä kilpailee kaksi todellisuutta. On median, lobbareiden ja populistien todellisuus, jossa rakennetaan uusia oikoratoja sekä tunneleita miljardeja eri suuntiin heitellen. Sitten on tavallisten kansalaisten todellisuus, jossa väistellään monttuja asfaltissa onnettomuuksia ja rengasrikkoja peläten. Junalla liikkuessa pitää varautua jatkuviin myöhästelyihin, kun VR:n aikatauluihin ei voi luottaa.

Valtion budjetin suhteen vallitsee tavallisten kansalaisten todellisuus. Perusväylänpidon rahoitus on korkeintaan 1,4 miljardin euron vuositasolla koko maassa. Tämä riittää välttävästi väylien korjausvelan kasvun pysäyttämiseen, ei sen kaventamiseen. Uusille hankkeille on varattu vain reilut parisataa miljoonaa vuodessa, ja nämä ovat sidottu pidemmäksi aikaa 12-vuotisilla liikennejärjestelmäsuunnitelmilla.

Poliitikkojen tulisi kertoa tämä selvästi –miljardeja ei ole heitellä. Turun, Tampereen ja etenkin Karjalan radat kärsivät korjausvelasta. Moni olisi tyytyväinen harvemmissa paikoissa pysähtelevän tunnin junan sijaan jopa siihen puolentoista tunnin junaan, joka vain olisi ajoissa. Entisiäkin hankkeita on kesken –kelpaisi vaikkapa puuttumaan jäänyt puolikas Luumäki–Imatra- ratahankkeen rahoista.

janimakela

Olen isänmaallisten arvojen pohjalta toimiva maltillisen konservatiivinen yleispoliitikko. Asetan Suomen ja suomalaiset etusijalle muuttuvassa maailmassa. Tämä maa ja kansa ovat itsenäisyyden ja hyvinvoinnin arvoisia nyt sekä tulevaisuudessa. Olen perussuomalaisten 2. kauden kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Toimin eduskuntaryhmämme 1. varapuheenjohtajana. Olen suuren valiokunnan 1. varapuheenjohtaja sekä valtiovarainvaliokunnan varajäsen, mukana liikennejaostossa sekä sivistys- ja tiedejaostossa. Muihin luottamustoimiini lukeutuu toimiminen Veikkauksen hallintoneuvoston varapuheenjohtajana. Kunnallisella tasolla toimin Lappeenrannassa kaupunginvaltuutettuna 2013 alkaen sekä kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu