Vain perussuomalaisista puhutaan

Eduskuntakauden alku on ollut siinä mielessä turhauttava, että kun perussuomalaiset yrittävät puhua salissa asiaa, muut puhuvat perussuomalaisista. Paljon puhutaan että eduskunnassa pitäisi puhua kunnioittavasti – totuus on valitettavan usein ajan tuhlaaminen turhaan nokitteluun. Paniikki on muilla puolueilla kova, koska kannatuksemme on johdonmukaisen linjan johdosta korkealla. En usko että suuntaamme louskuttaminen sitä kannatusta ainakaan laskee – paremminkin päinvastoin.

Aina välillä kuulee eri suunnilta ilkkumista, että perussuomalaisten ollessa hallituksessa 2015, maahan tuli enemmän turvapaikanhakijoita kuin koskaan, ja että nyt tilanne on parantunut kun emme enää ole. Tämä heitto on roskaa erittäin monella tasolla.

Ensinnäkin, se että turvapaikanhakijoita tulee Suomeen nyt vähemmän, johtuu pelkästään muiden maiden toimenpiteistä. Itävalta, Saksa, Tanska ja Ruotsi ovat toteuttaneet sen mitä perussuomalaiset vaativat Suomessa – sisärajatarkastukset. Enää ei porukka liiku Euroopassa miten sattuu. Mikään ei tosiasiassa ole muuttunut Suomen omassa linjassa niin, että tilanne olisi yhtään erilainen, jos tulijoita vain olisi samassa määrin.

Toisinnakin, vuonna 2015 kriisi tuli heti kauden alkuun, ennen kuin mitään maahanmuuton tiukennuksia olisi ollut mahdollista toimestamme tehdä. Suomi on maa, jossa noudatetaan lakeja jopa sotatilan aikana, ja vuosikymmenten ajan lainsäädäntöämme oli mädätetty pisteeseen, jossa rajat olivat sen mukaan auki. Emme mitenkään olleet voineet tätä muuttaa parissa kuukaudessa, ollessamme hallituksessa 30% osuudella.

Hallitusohjelmassa 2015 oli useita maahanmuuttopolitiikan tiukennuksia, joiden toteuttamiseen uskoimme. Kun kävi selväksi että niin keskusta, kokoomus kuin oma johtommekin oli pettänyt meidät sekä nämä tavoitteemme, vaihdoimme johdon ja kävimme vaatimaan kepulta ja kokoomukselta lupauksien toteuttamista. Tämän seurauksena eduskuntaryhmä hajotettiin muiden toimesta ostamalla loikkarit ja aidot perussuomalaiset lensivät hallituksesta. He luulivat sen olevan puolueen loppu, mutta kansa päätti toisin.

Linjamme tästä lähtien ja aina vaalien yli on koko ajan ollut sama; olemme valmiit hallitusvastuuseen, mutta vain jos saamme omia tavoitteitamme läpi riittävissä määrin. Muutoksen avoimien rajojen politiikkaan on pakko tulla. Jos maalla ei ole rajoja, ei sillä ole mitään muutakaan. Emme kelvanneet hallitukseen näillä eväin. Vaatii aika paljon pokkaa syyttää meitä tämän jälkeen Soinin ja perässähiihtäjien tekosista!

Vaikka muiden puolueiden mielestä eduskunnassa käsitelläänkin perussuomalaisia, meidän mielestämme siellä käsitellään tällä hetkellä pääasiassa Suomen talousarviota vuodelle 2020. Kuten aiempinakin vuosina, tulemme esittämään oman realistisen ja toteuttamiskelpoisen vaihtoehtoehtobudjettimme. Otamme kantaa kaikissa valiokunnissa kaikkiin mielestämme merkityksellisiin asioihin. Yleispuolueena, kuten Suomen suurimman puolueen pitääkin olla, menettämättä silti kosketusta äänestäjien todellisuuteen ja avainteemoihimme.

janimakela

Olen isänmaallisten arvojen pohjalta toimiva maltillisen konservatiivinen yleispoliitikko. Asetan Suomen ja suomalaiset etusijalle muuttuvassa maailmassa. Tämä maa ja kansa ovat itsenäisyyden ja hyvinvoinnin arvoisia nyt sekä tulevaisuudessa. Olen perussuomalaisten 2. kauden kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Toimin eduskuntaryhmämme 1. varapuheenjohtajana. Olen suuren valiokunnan 1. varapuheenjohtaja sekä valtiovarainvaliokunnan varajäsen, mukana liikennejaostossa sekä sivistys- ja tiedejaostossa. Muihin luottamustoimiini lukeutuu toimiminen Veikkauksen hallintoneuvoston varapuheenjohtajana. Kunnallisella tasolla toimin Lappeenrannassa kaupunginvaltuutettuna 2013 alkaen sekä kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu