1 200 000 ei käytä äänioikeuttaan, eniten ääniä saanut puolue 600 000
Miten kukin tahtoo asian esitettävän. Ylen kannatusmittaus
1 200 000 tai 28,5 % ei olisi käyttänyt äänioikeuttaan.
SDP olisi saanut 600 000 ääntä tai 14,5 % äänistä ja voittanut kuntavaalit.
Kuntavaaleissa 2017 sen sijaan tilanne oli erilainen ja tilanne voi toistua.
1 800 000 ei käyttänyt äänioikeuttaan.
Kokoomus sai 530 000 ääntä ja voitti kuntavaalit. Eniten kunnanvaltuutettuja oli kuitenkin keskustalla, joka keräsi vain 450 000 ääntä.
Onhan se vähän rumaa, että nukkuvien puolue on suurin, mutta vielä ikvämmältä se minusta näyttää, jos äänestysaktiivisuus on alle 50%.
Nukkuviin kuuluu monenlaita väkeä. Osahan on sen verran tiedottomassa tilassa, että sen äänen antaja olisi ehkä se avustaja eikä ihminen itse. Sitten on aatteellisesti äänestämättömiä, joita kaiketi pitäisi kunnioittaa periaatteellisuutensa takia. Varmaan joukkoon sopii tilanteeseen tyytyväisiäkin, vaan sitten on tietenkin arviolta iso joukko tyytymättömiä, jotka eivät vain enää usko minkään parantavan tilannetta.
Ilmoita asiaton viesti
No voisi kuntavaaleissa olla kirittävää eduskuntavaaleihin nähden. Kuitenkin 2017 kuntavaaleissa äänesti 600 000 vähemmän kuin 2019 eduskuntavaaleissa. Enemmän kuin kuntavaaleissa eniten ääniä saanut puolue.
Kannatusmittauksiin näkyviin kuinka suuri osa ei äänestä niin äänestysaktiivisuus nousee.
Ilmoita asiaton viesti
Se olisikin parempi etteivät ne äänestä joita ei kiinnosta äänestää. paitsi että sellainen passiivisuus antaa mahdollisuuden populisteille, tulee sellaisia ilmiöitä kuin Trump USA:ssa ja Boris Johnson Englannissa.
Näiden tällaisten poliittisten harhapolkujen estämiseksi olisi tietankin tärkeätä että ainakin kaikki jonkinverran tolkuissaan olevat, siis sellaiset jotka ovat immuuneja kansankiihotukselle, kävisivät äänestämässä. Vaikka ei löytyisi yhtään sopivaa jonka puolesta voi äänestää, pitäisi olla mahdollista antaa äänensä jotakin vastaan, esimerkiksi persuja vastaan.
Minulle esimerkiksi ei millään tahdo koskaan löytyä mitään kunnollista äänestettävää, kun kaikki puolueet ja politikot ovat vähän samanlaisia, eikä millään puolueella oikein tunnu olevan haluja tarttua oikeisiin asioihin oikealla tavalla., löysiä puheita, epämääräisiä lupauksia, joiden sisällöstä jokainen voi kuvitella mitä itse haluaa kuvitella.
Mutta jos vaihtoehtona olisi että saisi äänestää jotain vastaan, äänestäisin ihan varmasti persuja vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo vastaan äänestäminen kiinnostaisi.
Tai voisit hakeutua ehdokkaaksi?
Ilmoita asiaton viesti
”Tai voisit hakeutua ehdokkaaksi?”
Jos haluaisin tosissani mukaan politiikkaan, minusta pitäisi tulla populisti, kuten muistakin politikoista. Sitä en halua. Leikkillään ei kannata mihinkään pyrkiä.
Niillä ajatuksilla mitä minulla on on mahdotonta saada kannatusta. Jos niillä saisi kannatusta ja jos niillä ajatuksilla voitettaisiin vaaleja, niitä ajatuksia tietenkin käyttäisivät hyväkseen monet nykypuolueetkin.
Ilmoita asiaton viesti
Eihän populistiksi tarvitse ryhtyä. Voi ilmaista kantansa ilman populismiakin. Sitä saa kannatusta tai ei. Jos taas muut alkavat matkia kantaasi, silloinhan ehdolle ryhtyminen on jo vaikuttanut myönteisesti, kun muut tekevät työsi puolestasi.
Ilmoita asiaton viesti
”Eihän populistiksi tarvitse ryhtyä. Voi ilmaista kantansa ilman populismiakin. ”
Jos haluaisin päättämään asioista kunnanvaltuustossa, tai eduskunnassa, minun pitäisi valita puolue, jonka jälkeen olisin sidottu sen puolueen näkemyksiin, enkä voisi enää ilmaista omaa kantaani.
Sama tilanne jos pyrkisin politiikkaan riippumattomana, mutta jonkun puolueen listoilta.
Jos ilmaisisin vapaasti näkemyksiäni ja ne eivät olisi puolueen kantojen mukaisia, se hankaloittaisi sen puolueen äänisaaliin keräämistä jonka listoilla olen ja muutenkin heidän pyrkimyksiään.
Se on siis utopiaa että voisi olla jonkun puolueen listoilla puolueeton ja silti vapaa sanomaan niinkuin ajattelee.
Politikoilla ei yleensäkään ole pyrkimystä parantaa asioita, heillä on valtapyrkimyksiä ja puheet on sellaisia että ne tukevat politikkojen omia valtapyrkimyksiä.
Parhaat ja menestyvimmät politikot ovat lisäksi häikäilemättömiä ja narsistisia psykopaatteja (toimitus ei kyllä pidä tästä viimeisestä sanasta yhdistettynä politikoihin).
Psykopaattisuus ja narsismi tarkoittaa sitä että otetaan ilomielin apua ja ollaan kavereita niiden kanssa joiden apu edistää omia valtatavoitteita, mutta jos näiden samojen kavereiden kaveruus jossain vaiheessa osoittautuu omien valtapyrkimysten kannalta hankalaksi, tai esteeksi, kaveruus petetään ja kaverit hylätään ja heitetään hyeenoiden ja shakaalien hampaisiin.
Sellaista on politiikka ja sellaista pitää olla valmis kohtaamaan jos aikoo politikoksi.
”Sitä saa kannatusta tai ei. Jos taas muut alkavat matkia kantaasi, silloinhan ehdolle ryhtyminen on jo vaikuttanut myönteisesti, kun muut tekevät työsi puolestasi.”
Joo, mikäs siinä. Muut saavat minun puolestani vapaasti matkia kantaani, eivätkä ne vain matkisi, vaan ottaisivat itsekin sen kannan ihan ilman minun apuakin, jos se vain edistäisi heidän uraansa politiikassa.
Ilmoita asiaton viesti
Oisko niin että mm PS puolueen kannattajista moni on ns kyllästynyt tähän koko meininkiin että heillä on henkinen tuki mutta tahto mennä äänestämään uupuu, se voimavara jos menee liikkeelle on tulos selvä…sitähän nämä moni muu puolue pelkää oikeasti. Siksi pelotellaan että oletko ”Persu”,,,, näinhän se on.
Ilmoita asiaton viesti
Omastakin mielestä tyytymättömyyttä varmasti on, mutta luulisin tyytymättömyyden kohdistuvan enemmänkin valtakunnan politiikkaan, minkä takia persuilla ei kuntapolitiikassa ole samanlaista kannatuksen nostetta kuin eduskuntavaaleissa.
Ilmoita asiaton viesti
Taidetaan vaimon kanssa jättää vaalit väliin tämän koronan vuoksi.
Asia on aivan yksinkertainen. Oma terveys kontra jonkun poliitikon ura. Pahimmassa tapauksessa vieläpä korruptoituneen poliitikon. Ei todellakaan ole riskin arvoista.
Ilmoita asiaton viesti
Onhan se ymmärrettävää. Itse luotan, että äänestystila saadaan yhtä turvalliseksi kuin lähikauppa. Toisaalta lähikaupassa käy ihmisiä enemmän kuin äänestämässä, minkä takia äänestystila voi olla turvallisempikin kuin lähikauppa.
Ilmoita asiaton viesti
Toisaalta, siellä lähikaupassa melko tarkkaan tietää mitä saa ja mitä se maksaa. Äänestyskopissa osallistuu ainoastaan ’hyvä veli’ kerhon arpajaisiin. Pääosa arvoista on Ei voittoa, ingen vinst.
Ilmoita asiaton viesti