Hallitus siirtää bensan hintaa nostavat päätökset syksyyn

Nyt, kun persut ovat avanneet keskustelun bensan hinnasta, on taas hyvä muistuttaa kuinka hallitus on ilmeisesti vaalipaniikissa siirtänyt päätöksiä syksylle, kuntavaalien jälkeen. Oli mieltä mitä tahansa persujen mainostamasta 30 snt/litra korotuksesta, on Helsingin sanomat uutisoineet bensan hinnan korotuksista seuraavaa:

Hallitus siirtää vaikeimmat päätökset liikenteen päästö­vähennyksistä syksyyn – vääntöä aiheuttavat etenkin bensan hintaa nostavat päätökset

Sen takia näen keskustan nyt turhaan kiillottavan kilpeänsä kertomalla etteivät salli enää polttoaineen veronkorotuksia. Kantaisivat rohkeasti hallitusvastuunsa, kun tietävät paineet bensan hinnan korotuksille vaikka eivät veronkorotuksista johtuisikaan.

Kuntavaalit osuvat hyvin hallituskauden keskelle, jolloin on mielestäni oikein hyvä paikka hallituksella mittauttaa kannatuksensa näille päätöksille, jos uskaltaisivat niitä tehdä. Sitä en kestä kuinka hallituspuolueet vaalipaniikissa puolustelevat kuinka asia ei liity kunnallispolitiikkaan tai kiemurtelevat vastauksissaan välttäen kertomasta mahdollisista tulevista bensan hinnan korotuksista veronkorotuksilla tai muilla keinoin.

En ainakaan innostu Vanhasen esittämästä käyttöverosta tai hallituksen esittämästä työpaikan autopaikan verotuksesta.

JaniTuononen
Sitoutumaton

Vaalitulokset nopeimmin www.äänioikeus.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu